Νοσοκομείο Μεταξά – Εκλογές Εργαζομένων: ΚΚΕ VS ΔΑΚΕ … Δεν υπάρχει 3η επιλογή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μονομαχία μεταξύ ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ έχουν οδηγηθεί οι εκλογές εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεταξά.

ΠΕΡΙΠΟΥ 700 ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ

Οι Εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 16 και 17 Ιουνίου αντίστοιχα, θα αναδείξουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) δεν «κατέβασε» ψηφοδέλτιο και έτσι μετά από αρκετά χρόνια η ΔΑΚΕ είναι η πρώτη δύναμη που εκφράζει περισσότερο τους ψηφοφόρους από την Κεντροαριστερά, το Κέντρο και την Κεντροδεξιά.

ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ΚΚΕ κατεβαίνει με 19 υποψηφίους για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ενώ η ΔΑΚΕ με τους διπλάσιους, δηλαδή 38!

Σε συνομιλία που είχαμε με κορυφαίο στέλεχος της ΔΑΚΕ του Νοσοκομείου Μεταξά μας ανέφερε:

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ίσως το σημαντικότερο των τελευταίων ετών.
Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην λογική και την πρόοδο (ΔΑΚΕ), απέναντι στις διαχρονικά γνωστές, πάγιες και αναλλοίωτες θέσεις του ΚΚΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας, γιατί αυτές θα κρίνουν το μέλλον του Νοσοκομείου μας».

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ήδη υπάρχει αυξημένη κινητικότητα μεταξύ των υποψηφίων, καθώς αντιλαμβάνονται όλοι τη σημασία της εκπροσώπησης των συναδέλφων τους στο ΔΣ εργαζομένων του μεγαλύτερου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της χώρας, την ώρα μάλιστα που αναμένεται σημαντική ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας στα πλαίσια της γενικότερης αναβάθμισής τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ είναι πιο αντιπροσωπευτικό καθώς περιλαμβάνει υποψήφιους από όλους τους «κλάδους» εργαζομένων, καθώς και πλήθος ιατρών, πολλοί εκ των οποίων κατέχουν τον βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ.

Το Piraeus Press παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις συνδικαλιστικές εκλογές του Νοσοκομείου Μεταξά και θα σας κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις.