ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: «Να δώσουμε μια ευκαιρία στην τοπική αγορά του Πειραιά & των Νησιών»


Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» και στη δημοσιογράφο Λία Λάππα,στο Κανάλι 1 του Πειραιά, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες μας με αφορμή το μερικό άνοιγμα τηςαγοράς:

«Να δώσουμε μια ευκαιρία στην τοπική αγορά του Πειραιά και των νησιών! Να δώσουμε μια τόνωση ρευστότητας στις επιχειρήσεις,πηγαίνοντας και ψωνίζοντας στην τοπική αγορά»!

Επιπλέον, μεγάλη σημασία έδωσε ο βουλευτής στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που λαμβάνει χώρα από την Κυβέρνησητης Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα στηναναδόμηση της ελληνικής οικονομίας μετά το φιάσκο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Η πανδημία ήταν ανασταλτικός παράγοντας, αλλά ηΚυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα. Μιλάω καθημερινά με συμπολίτες μου, με ανθρώπους της αγοράς. Οι άνθρωποι θέλουν να δουλέψουν και να αμείβονται καλά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Να δώσουμε κίνητρα στους νέους για την επιχειρηματικότητα, να κάνουν τις ιδέες τουςπράξη!»

Με αφορμή την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» από τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μπουτσικάκης τόνισε:

«Πρέπει να ξέρουμε πού βαδίζουμε και πού πηγαίνουμε! Βλέπουμε τουςστόχους και τη μετέπειτα εξέλιξη που πρέπει να έχει και θα έχει η Χώρα μας και στην οποία στοχεύει η Κυβέρνηση αυτή και θα φέρει εις πέρας»!

Συγχρόνως, ο βουλευτής εξήρε το έργο του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, τον οποίο αποκάλεσε «ψηφιακό καταλύτη» που μετασχηματίζει τα πάντα έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στην ψηφιακή εποχή:

«Πλέον, πάνω από 1.000 διαδικασίες για τη δουλειά μαςκαι για τις καθημερινές μας ανάγκες γίνονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του ελληνικούκράτους, ένα επίτευγμα που έχει συμβεί σε παρά πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το κρίσιμο είναι να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να γίνεται η ζωή τους καλύτερη και πιο εύκολη»!

Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Μπουτσικάκης δήλωσε ότι ηΚυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής αναφέρθηκε ειδικότερα στην αδικαιολόγητη«δαιμονοποίηση» του ιδιωτικού τομέα που καλείται να συνδράμει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών, όταν μάλιστα «δίνουμε κάθε μήνα τόσα χρήματα στις υπηρεσίες και δεν φέρνουν εις πέρας το αποτέλεσμα το οποίο θέλουμε, και έχουμε ανθρώπους που εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχουν πάρει τις συντάξεις τους»!