ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΕΠ: Δεν κατάφεραν να εκλέξουν Πρόεδρο στο ΔΣ – Εξευτελίζεται ο Επιμελητηριακός θεσμός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Piraeus Press για τη λανθασμένη νομοθετική διάταξη που οδηγεί σε αδιέξοδα

- Δεν συμπληρώθηκε απαρτία στο ΒΕΠ και δεν εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος 

- Παρακαλούσε τα μέλη του ΔΣ στα τηλέφωνα ο κ. Παπαμανώλης να προσέλθουν

- Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να διορθώσει τον εκλογικό επιμελητηριακό νόμο

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγηθεί σε παρωδία η εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε στο ΒΕΠ.

Και το ρεπορτάζ του Piraeus Press που αποκάλυψε εξαρχής τα κακώς κείμενα, τις παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων, τα λάθη και τις παραλήψεις, αποδείχτηκε προφητικό!

Το ΔΣ του ΒΕΠ συνεδρίασε προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο τον «αδύναμο» νεοεκλεγέντα ως επικεφαλής της πλειοψηφίας κ. Παπαμανώλη... κάτι που δεν έγινε ποτέ, μιας και δε σημειώθηκε απαρτία στο ΔΣ!

Αυτό σημαίνει ότι οι παρόντες ήταν λιγότεροι από τα μισά μέλη του ΔΣ, παρά τις τηλεφωνικές εκκλήσεις που έκανε ο παραλίγο Πρόεδρος κ. Παπαμανώλης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Παπαμανώλης είχε εκλεγεί επικεφαλής της πλειοψηφίας με λιγότερες από 10 ψήφους!

Τρανή απόδειξη ότι η λανθασμένη νομοθετική διάταξη που πέρασε πριν λίγες μέρες από το Υπουργείο Ανάπτυξης, οδηγεί τελικά σε εκλογή «αδύναμων» Προέδρων, οι οποίοι δε χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ΔΣ.

Τέτοιες διαδικασίες όμως πλήττουν βάναυσα τον επιμελητηριακό θεσμό και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης θα πρέπει να παρέμβει άμεσα προκειμένου να διορθώσει το λάθος των συνεργατών του, το οποίο όλως τυχαίως συνέπεσε χρονικά με τη διαδοχή στο ΒΕΠ!

Δεν πιστεύουμε πάντως ότι αυτή η σύμπτωση σχετίζεται με το γεγονός ότι Διευθυντής στο ΒΕΠ είναι ο αρχισυνδικαλιστής και Πρόεδρος των εργαζομένων των Επιμελητηρίων της Ελλάδας!

Υπενθυμίζοντας ότι οι 12 υπάλληλοι του ΒΕΠ ετησίως κοστίζουν στα μέλη του ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 500.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε το Piraeus Press σε πρόσφατο ρεπορτάζ του.

Και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ίσως να μην είναι τυχαίο ότι ο Αρχισυνδικαλιστής του ΒΕΠ στήριζε για νέο Πρόεδρο τον κ. Παπαμανώλη, τον οποίο είχε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στο ψηφοδέλτιο του όταν κατέβαινε για Δήμαρχος!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τελικά στον Πειραιά...