ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Χάος με τις Εκλογές, αναίτιες καθυστερήσεις, ευθύνες και… πολλοί υποψήφιοι !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εκτεθειμένο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενόψει των Εκλογών για νέο Πρόεδρο

- Πολλοί οι «δελφίνοι» για τη θέση του Προέδρου

- Ενδεχόμενες ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΒΕΠ που φαίνεται να διαδραματίζουν «περίεργο» ρόλο

Μετά την πρόσφατη απώλεια του Προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου, μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό, άνοιξε ο κύκλος της διαδοχής για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου που θα διασφαλίσει τη χρηστή διοίκηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του Επιμελητηρίου.

Όμως, φαίνεται πως ο χρόνος κυλά και για κάποιους ανεξήγητους λόγους, η διαδικασία δεν τρέχει όπως θα έπρεπε και όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων!

Ήδη έχει παρέλθει το 15μερο που προβλέπεται για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και πλέον όποιες αποφάσεις λαμβάνονται κινδυνεύουν να μείνουν ανεκπλήρωτες ως έκνομες!

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Piraeus Press, καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της διαδικασίας παίζουν και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΒΕΠ, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να ενημερώσουν σωστά τα μέλη του ΔΣ και να κινήσουν άμεσα την εκλογική διαδικασία.

Αντί αυτού όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα οι φαίνεται να «σαμποτάρουν» τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας, μπερδεύοντας τα μέλη του ΔΣ με διαφορετική πληροφόρηση.

Για παράδειγμα, ενώ ο νόμος προβλέπει εκλογή προέδρου από το ΔΣ, υπηρεσιακός παράγοντας διαδίδει ότι αυτός θα προκύψει είτε από την πλειοψηφία μόνο είτε - άκουσον άκουσον - από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΒΕΠ!

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΒΕΠ έχουν κάθε λόγο να «παρεμβαίνουν» στη διαδικασία, μιας και είναι από τους πλέον ευνοημένους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα (θα ακολουθήσει αποκλειστικό ρεπορτάζ με συγκεκριμένα στοιχεία που θα προκαλέσουν πάταγο).

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ «ΔΕΛΦΙΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΕΠ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία λοιπόν, υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν μόνο εκλεγμένα μέλη ΔΣ της πλειοψήφιας, τα οποία όμως ψηφίζονται από το σύνολο των μελών του ΔΣ (από πλειοψηφία και μειοψηφία δηλαδή).

Όποιος καταφέρει και συλλέξει το 50% +1 του συνόλου των μελών του ΔΣ τότε εκλέγεται Προέδρος.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 4 υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου, οι οποίοι μάλιστα έχουν ξεκινήσει και την άτυπη προεκλογική περίοδο!

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ενδοεπιμελητηριακοί κύκλοι του ΒΕΠ, που επιθυμούν ενδεχομένως να εκλέξουν συγκεκριμένο πρόσωπο για δικούς τους λόγους, καθυστερούν τις Εκλογές προκειμένου να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση, η οποία κάνει πιο αβέβαιο το τελικό αποτέλεσμα!

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 1 «εκλεκτό» των προνομιούχων εργαζομένων του ΒΕΠ και ακόμα 3 που επιθυμούν να φέρουν αλλαγές στον τρόπο διοίκησης, με περισσότερο έλεγχο των υπηρεσιών και ανάληψη θέσεων ευθύνης από νέα πρόσωπα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Piraeus Press καθώς θα ακολουθήσει νέο δυνατό αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις Εκλογές του ΒΕΠ και τα προνόμια που απολαμβάνουν ορισμένοι εργαζόμενοι εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας!