ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ΝΔ επιβάλλει κομματική πειθαρχία – Άρχισαν τα τηλέφωνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αλλάζει το σκηνικό ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου στον Πειραιά

- Η ΝΔ σκληραίνει τη στάση προς τα κομματικά της στελέχη

- Άρχισαν τα τηλέφωνα για συμπόρευση με τον Νίκο Βλαχάκο

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Σκληραίνει το κομματικό παιχνίδι στον Πειραιά, ενώ πλησιάζει η 21η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για το Δήμο Πειραιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η Πειραιώς φαίνεται αποφασισμένη να «μαζέψει τα λουριά» σε όσους δεν επιδείξουν κομματική πειθαρχία και δε συνταχθούν ευθέως και δημοσίως στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Νίκου Βλαχάκου.

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Μάλιστα, τα πρώτα τηλέφωνα έχουν ξεκινήσει... ενώ αναμένεται να καλέσει ακόμα και ο ίδιος ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αρκετά στελέχη της ΝΔ Πειραιά.

Σε πρώτη φάση τα τηλέφωνα αφορούν σε στελέχη που ανήκουν στο συνδυασμό Μιχαλολιάκου, ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθούν πιέσεις και σε στελέχη της παράταξης Μώραλη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Προς το παρόν είναι άγνωστο-αβέβαιο το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Πειραιώς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαδικασία αυτή ισχυροποιεί τον Νίκο Βλαχάκο - τουλάχιστον στον κομματικό μηχανισμό - αφού αρκετά κομματικά στελέχη αναμένεται να ακολουθήσουν τη γραμμή της Πειραιώς και κάποια άλλα θα προτιμήσουν να αποστασιοποιηθούν.

Ενώ τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, τα στελέχη του οποίου θα υποστούν και τη μεγαλύτερη πίεση, μιας και το συντριπτικό ποσοστό του συνδυασμού ανήκουν στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να αναγκάσουν τον Βασίλη Μιχαλολιάκο σε οπισθοχώρηση, γεγονός που θα σημαίνει αυτομάτως ότι ο Νίκος Βλαχάκος περνά στο δεύτερο γύρο των Εκλογών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ