Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά: Τα φαβορί, οι νέοι και… οι αναποφάσιστοι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η προεκλογική περίοδος ενόψει των Δημοτικών Εκλογών 2019 έχει ήδη ξεκινήσει

- Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά δίνουν τη μάχη του σταυρού

- Όλο το παρασκήνιο στο Piraeus Press

Η μάχη του σταυρού ξεκίνησε και στον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους υποψήφιους Δημάρχους.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι - παλαιοί και νέοι - έχουν ξεκινήσει από τώρα τον προεκλογικό αγώνα, ανεξαρτήτως αν έχουν καταλήξει σε ποιο συνδυασμό θα ενταχθούν!

Όπως σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, πέραν των στόχων του συνδυασμού, βάζει και τους προσωπικούς του στόχους, με πρωταρχικό βέβαια την εκλογή ή επανεκλογή ή για τα «βαριά» ονόματα τη θέση εκλογής.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στην παράταξη «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, αν και αναμένονται νέες προσθήκες, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με ισχυρές υποψηφιότητες όπως αυτές των Κόκκαλη, Νταϊφά, Νικοπολίδη.

Από την άλλη, παρατηρούνται «δυνατές» μεταγραφές όπως η φημολογούμενη υποψηφιότητα του τ. Βουλευτή Δημήτρη Καρύδη, ο Ιωσήφ Βουράκης και άλλοι που έπονται.

Ενδιαφέρον θα έχουν και «ισχυροί νεοεισερχόμενοι» οι οποίοι είτε δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά μέχρι σήμερα όπως ο Τάσος Μαρκαριάν ή μέχρι σήμερα «ισχυρών» κοινοτικών συμβούλων όπως ο Πρόεδρος της Ε’ Κοινότητας και Προέδρος της ΝΟΔΕ Α Πειραιά & Νήσων Γιάννη Βοϊδονικόλας.

Πλώρη για την πρωτιά σε αυτές τις δημοτικές εκλογές έχει βάλει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς, ο οποίος δουλεύει ήσυχα και μεθοδικά, ενώ έχει ήδη χτίσει δυνατές συνεργασίες σε επίπεδο δημοτικών-κοινοτικών συμβούλων και όχι μόνο.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ»

Οι εκλεγμένοι και μη δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος φέρεται να έχει δεσμευτεί ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα τέλη του Ιανουαρίου.

Βαρόμετρο των εξελίξεων θα αποτελέσει η στάση της ΝΔ και η επιλογή του «επίσημου» υποψηφίου της Πειραιώς, καθώς αναμένεται αρκετοί να τον ακολουθήσουν, όπως για παράδειγμα η Λίτσα Καλαγιά που το έχει δηλώσει ξεκάθαρα από την αρχή.

Οι «παλιοί» Κάρλες, Σαρρή, Μανωλάκος αν δεν κατέβει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος υπάρχει ενδεχόμενο να μην ασχοληθούν με τις εκλογές, όπως και ο Γιώργος Βοϊδονικόλας.

Ενώ οι νεότεροι όπως ο «περιζήτητος» λόγω του έργου που είχε επιτελέσει ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γρηγόρης Καψοκόλης και ο τ. Αντιδήμαρχος Πάνος Ρέππας (καλός φίλος του Γιάννη Μελά) δέχονται ισχυρές πιέσεις για μεταγραφή!

Μπάμπης Τουμπέκης και Αμαλία Φύκια παραμένουν «πιστοί» στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, αν και δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσουν σε περίπτωση που η ΝΔ λάβει άλλες αποφάσεις για το Δήμο Πειραιά.

Ο Γιώργος Σιγάλας δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ενώ ο Γιάννης Μαστρονικόλας είναι άγνωστο τι θα κάνει αν η Πειραιώς δώσει στήριξη σε άλλον υποψήφιο Δήμαρχο.

Από τους μη εκλεγμένους, αρκετοί έχουν λάβει αποστάσεις, όπως ο «δυνατός» σε σταυρούς Νίκος Γρυπαίος ή ο τ. Αντιδήμαρχος και Εκδότης του Piraeus Press Σαράντος Ευσταθόπουλος ο οποίος και θα είναι υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά).

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ

Εδώ τα πράγματα πάνω κάτω είναι ξεκάθαρα, με τους νυν εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» να έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των νέων.

Ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί κάποια εντυπωσιακή προσθήκη ή μεταγραφή.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Απόλυτο φαβορί για την πρωτιά με την Ελπίδα Παντελάκη είναι ο Ηλίας Σαλπέας, ο οποίος για πολλούς Πειραιώτες - ανεξαρτήτως χρώματος - θα έπρεπε να είναι ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Δήμο Πειραιά στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ