ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εγκαίνια διάνοιξης της Σωτήρος και ανάπλασης της Τσαμαδού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή την σταδιακή ολοκλήρωση δύο σημαντικών έργων για την πόλη μας, αυτό της διάνοιξης του πεζοδρόμου της οδού Σωτήρος, καθώς και της ανάπλασης της οδού Τσαμαδού, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των εν λόγω έργων, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στη συμβολή των οδών Σωτήρος & Φίλωνος, καθώς και Τσαμαδού & Κολοκοτρώνη στις 1.00 μ.μ. αντίστοιχα, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της πόλης μας.

Η διάνοιξη της Σωτήρος αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, το οποίο συνδυαστικά με την επικείμενη ενίσχυση του φωτισμού και τις εργασίες ανακατασκευής σε όλο το πεζοδρόμιο στην Ακτή Μιαούλη,μπροστά από τον κήπο, δημιουργεί μια σημαντική πρόσβαση τωνεπιβατών της κρουαζιέρας και όχι μόνο, προς το κέντρο και την Αγορά του Πειραιά, αξιοποιώντας παράλληλα τη χρήση του Τινάνειου κήπου, αναβαθμίζοντας αισθητά την εικόνα της πόλης μας και αυξάνοντας την επισκεψιμότητά της.

Η ανάπλαση της Τσαμαδού, που επίσης ήταν αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, είναι μια θετική ενέργεια, καθώς συνδυαστικά και με τις κυκλοφοριακές και άλλες αλλαγές που έχουν γίνει, ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόληςμας, αλλάζει όψη και γίνεται πιο σύγχρονος και φιλικός για τουςδημότες, τους καταναλωτές και τους επισκέπτες του Πειραιά, ενισχύοντας παράλληλα την αγοραστική κίνηση της περιοχής.