ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Κλειδώνει» Κορκίδης για Δήμαρχος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το Piraeus Press είχε αναφερθεί πρώτο στην υποψηφιότητα Κορκίδη από την 1η Ιουλίου 2018

- Όλο το παρασκήνιο μέχρι το πολυπόθητο ναι

- Αλλάζει το σκηνικό στον Πειραιά

- Τι θα κάνει ο Γιάννης Μώραλης;

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Καταιγιστικές αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις τον Πειραιά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως άλλωστε σας έχουμε γράψει πρώτοι.

Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα του Βασίλη Κορκίδη στο Δήμο Πειραιά, γεγονός που θα ανατρέψει συνολικά τις ισορροπίες στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Πειραιώτης απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, δέχεται πιέσεις από την Πειραιώς σχετικά με την υποψηφιότητά του ως Δημάρχου Πειραιά, από το καλοκαίρι.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει και οδηγούμαστε σε «deal» Πειραιώς και Κορκίδη (και όχι μόνο!).

Η ΝΔ όπως έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα δώσει χρίσματα για τους Δήμους σε όλη τη χώρα, παρά μόνο στήριξη.

Το ίδιο μοντέλο θα ακολουθηθεί και στον Πειραιά με τον Βασίλη Κορκίδη.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΚΙΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΦΑΒΟΡΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

1. Είναι Πειραιώτης, ζει με την οικογένειά του και εργάζεται στον Πειραιά.

2. Είναι αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό.

3. Έχει καλές σχέσεις με όλους του φορείς στον Πειραιά και με την Εκκλησία.

4. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και με το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης.

5. Θα απορροφήσει το 90% του συνδυασμού του Βασίλη Μιχαλολιάκου, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη (προερχόμενα από τη ΝΔ και όχι μόνο!) από το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτείται να έχει ένα πρόσωπο για να πρωταγωνιστήσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Λιμάνι.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ

Το «σενάριο» - που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα σύντομα - υποψηφιότητας Κορκίδη για το Δήμο Πειραιά, αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για τον απερχόμενο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Και ο λόγος είναι πολύ απλός.

Διότι από τη σιγουριά της πρωτιάς που «διαφαίνεται» μέχρι τώρα λόγω απουσίας άλλων υποψηφιοτήτων, θα οδηγηθούμε σε ένα ντέρμπι ελέω απλής αναλογικής.

Με δεδομένο ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, ιδίως σε ζητήματα καθημερινότητας αλλά και σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του Γιάννη Μώραλη (πχ 35.000 νέες θέσεις εργασίας κλπ) και σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας Κορκίδη, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον Δήμαρχο Πειραιά.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πηγές μας, στελέχη του Γιάννη Μώραλη ήδη κρατούν ουδέτερη στάση αναμένοντας τις εξελίξεις, ενώ κάποιοι δηλώνουν ότι την επόμενη φορά δε θα είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά.

Μάλιστα, κύκλοι της πλατείας Κοραή κάνουν λόγο ακόμα και για «απόσυρση» της υποψηφιότητας Μώραλη, εάν και εφόσον το κλίμα γίνει ιδιαίτερα δυσμενές, προφασιζόμενος προσωπικούς λόγους.

Πάντως έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας και το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η εκλογική μάχη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων δεκαετιών !