Ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τη ΔΟΥ Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην εξουδετέρωση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί έξω από την ΔΟΥ Κορυδαλλού, προχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα πυροτεχνουργοί της αστυνομίας.


Η εξουδετέρωση έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 23:22 και 23:31 σε τηλεοπτικό σταθμό και σε ιστοσελίδα αντίστοιχα και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20 λεπτά στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή. Πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που έφθασαν στο σημείο βρήκαν στην είσοδο της εφορίας έναν ύποπτο σάκο.

Οι αστυνομικοί περίμεναν αρκετή ώρα αφού εξέπνευσε το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος στα τηλεφωνήματα, αλλά δεν σημειώθηκε έκρηξη.

db365d5d4a3cfbc17d3ed7a52ff77ef1 XL

Λίγο αργότερα πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο πράγματι για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπου εξετάζονται, ενώ για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.