ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο 1ο Λύκειο (Σικελιανού) ξεκινά τα προγράμματα του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). 

Στο πλαίσιο των Κέντρου προσφέρονται προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.


Την Δευτέρα 17/02  ξεκινά το πρώτο τμήμα (Αγγλικά για τουρισμό) Δευτέρα – Τετάρτη 5-8. 
Τη Πέμπτη 20/2 «Δημιουργία ιστοσελίδας» (Τρίτη- Πέμπτη). 
Τη Τετάρτη 26/2 «Word –Διαδίκτυο» για τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευ-καιρίας (κάθε Τετάρτη). 
Στις αρχές Μάρτη ξεκινούν τρία ακόμα τμήματα: «Δημιουργώ τη δική μου επιχείρη-ση», «Ηλεκτρονική Εφημερίδα» και «Ιταλικά για Τουρισμό». 

Τα τμήματα σχηματίζονται μόλις συναντηθούν 20 ενδιαφερόμενοι πολίτες για το ίδιο πρόγραμμα και διαθέσιμος εκπαιδευτής από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Τα προσφερόμενα προ-γράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. 

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές καθημερινά στο Τμήμα Παιδείας &  Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορυδαλλού, Γρηγ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη, (ισόγειο), τηλ. 2104990575 & -457, fax: 210 4990459 
email: [email protected]
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20/05/2014