ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Παρέμβαση για την ασφαλή διέλευση των μαθητών σε κεντρική διασταύρωση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρέμβαση για την ασφαλή διέλευση των μαθητών στη διασταύρωση της οδού Ποταμού και Καραολή και Δημητρίου, πραγματοποίησε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Από τη συγκεκριμένη διάβαση διέρχονται καθημερινά δεκάδες μαθητές, καθώς στην περιοχή βρίσκονται αρκετά σχολεία, ενώ στην οδό Ποταμού βρίσκεται σε εξέλιξη έργο ανακατασκευής της οδού, η οποία παρουσίαζε κατασκευαστικά προβλήματα.

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Παιδείας και Περιβάλλοντος Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, του Διοικητή της Τροχαίας Κορυδαλλού Αντώνη Ανδριανόπουλου, του μέλους του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ανδρέα Χατζάκη, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Βαγγέλη Φελέκη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, όπου αναζητήθηκε λύση για την ασφαλή διέλευση των μαθητών.

Εμφάνιση potamou-karaoli_dimitriou.jpg

Ήδη η κατασκευάστρια εταιρεία, μετά από πιέσεις του Δήμου και εντολή από την Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδοτεί το έργο, έχει ξεκινήσει μελέτη για τη διαμόρφωση ζώνης ασφαλούς διέλευσης των πεζών, καθώς και τη μεταφορά και λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης, από αύριο 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των σχολείων, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, όπου υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, στην περιοχή να βρίσκεται τροχονόμος από τις 7.45 έως τις 14.30 κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.