ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Απουσιάζουν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χωρίς την παρουσία της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής φαίνεται να ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η πολύκροτη δίκη.

Απο τους συνηγόρους τους εκπροσωπήθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιακος, Χρυσοβαλάντης αλεξοπουλος, Μιχάηλ Αρβανίτης, Γιώργος Γερμενής, Αντώνης Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Ιωάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιοπουλος, Ηλιας Κασιδιαρης, Νικος Κουζηλος, Δημήτριος Κουκουτσης, Νικος Μίχος, Κωνστναντινος Μπαρμπαρουσης, Ηλιας Παναγιώταρος

Στο εδώλιο μέχρι στιγμής κάθονται 18 άτομα μεταξύ των οποίων οι Στάθης Μπούκουρας και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η αίθουσα είναι κατάμεστη με τους δεκάδες δικηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής να έχουν πάρει θέση στα έδρανα.

Παρών ειναι και ο καθ ομολογίαν δολοφόνος του Παυλου Φυσσα, Γιωργος Ρουπακιας αλλα και η συζυγος του Μαργαρίτα Μικελάτου, που δεν κατηγορείται για το βασικό αδίκημα αλλα για ψευδορκία.

Δεκάδες ειναι οι εκπρόσωποι του Τύπου και οι φωτογράφοι. Τα φλας αναβόσβησαν δεκάδες φορές και είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους κατηγορούμενους γύρισε με το κινητό του και φωτογράφησε τους φωτορεπόρτερ.

Λίγο μετά τις 9 άρχισαν να οδηγούνται στο Δικαστήριο οι κρατούμενοι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Έχουν προσέλθει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα, αλλά και ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαράς, που παρείχε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δίκη αναμένεται να εκφωνηθεί και ακολούθως να διακόψει για άλλη ημερομηνία.

Στα δύο άκρα της οδού Σολωμού, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο συγκεντρώσεις. Η μία είναι του ΚΕΕΡΦΑ, όπου διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως, «Ποτέ ξανά φασισμός», «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Παράλληλα, στην άλλη πλευρά της οδού Σολωμου και Αριστάρχου, βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ακου το αρχηγέ, άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά».

Από το πρωί, ελικόπτερο της αστυνομίας, υπερίπταται πάνω από τον χώρο φυλακών Κορυδαλού, στα πλαίσια των ισχυρών μετρων ασφαλείας. Σημειώνεται ότι, εκτός από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τη δίκη, δεκάδες είναι και τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στον χώρο, καθώς υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η αιθουσα ουσιαστικά ειναι η ιδια με αυτήν όπου έγιναν οι δικες για τους πυρηνες της φωτιάς και το συνδικάτο του εγκλήματος, την οποια εχουν μεγαλώσει σε έκταση χωρις ωστοσο να φαινεται ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της δίκης. Αυτο θα ειναι ενδεχομενως και το πρώτο ζήτημα που πρόκειται να απασχολήσει το προεδρείο μετα και τις αντιδράσεις των παραγόντων της δίκης, των δημοσιογράφων  αλλα και τον φορέων του Δήμου.

Την τελική απόφαση για το αν θα επιχειρηθεί να βρεθεί νέα αίθουσα ή αν η δίκη θα ξεκινήσει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα λάβει το δικαστήριο, χωρις να ειναι γνωστο το αν τελικά θα αποφασιστεί η αναβολή της δίκης για μερικούς μήνες ή έστω τη διακοπή της για μερικές ημέρες μέχρι να βρρθεί καταλληλότερος χώρος ή αν η διαδικασία θα συνεχιστεί παρά τις βέβαιες δυσκολίες.

Αξιζει να σημειωθεί οτι η υποθεση της Χρυσής Αυγής εισάγεται σε δίκη με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που περιέχει την μειοψηφία του εισηγητή της υπόθεσης Εφέτη Νίκου Σαλάτα ως προς το αν στοιχειοθετείται ή όχι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μειοψηφία που αναμένεται να αποτελέσει όπλο για τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι από την αρχή αμφισβήτησαν την κατηγορία που αποδόθηκε στο κόμμα.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέο βροντερό «ΟΧΙ» και από το Σταύρο Κασιμάτη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Κλειστά τα σχολεία στον Κορυδαλλό!

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Σταύρος Κασιμάτης: Όχι στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Φώφη Γεννηματά: Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να γίνει στον Κορυδαλλό