Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η εορτή του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από λιτάνευση Εικόνας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως πρώτο σας αποκάλυψε το Piraeuspress.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε το παρών στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

 

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, εορτάστηκε φέτος η Ιερά Μνήμη του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

 

Στον Πανηγυρίζοντα ομόνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεωργίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για την Επίσημη Δοξολογία της εορτής του Προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου.

 

Με Μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Στην λιτανεία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο ιερός κλήρος και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την συμμετοχή Τους στην Ιερά πανήγυρη του πολιούχου της ναυτοσύνης και προστάτου πάντων των ναυτιλλομένων και όλους όσοι συμμετείχαν, για την παρουσία Τους στη ναύδοχο πόλη του Πειραιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φωτορεπορτάζ από τον Πανηγυρικό Εσπερινό!