Το ανέκδοτο της χρονιάς: Μειώθηκε η κίνηση στον Πειραιά λόγω Μετρό – Δείτε την αλήθεια σε εικόνες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εκτενές δελτίο τύπου που αφορά σε μελέτη, η οποία εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει ότι η λειτουργία του Μετρό προκάλεσε μείωση της κίνησης σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά!

Πρόκειται βέβαια για το ανέκδοτο της χρονιάς για όσους ζουν ή εργάζονται στον Πειραιά!

Για του λόγου το αληθές, το PP σας μεταφέρει εικόνες από κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, Τετάρτη απόγευμα στις 5:30 μ.μ. (με κλειστά μαγαζιά), προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Οπότε καλό είναι πέρα από τα χρήσιμα στατιστικά και τις υποκειμενικές αναλύσεις που στόχο έχουν αναδείξουν επικοινωνιακά τη δήθεν σωτήρια λύση στο κυκλοφοριακό του Πειραιά με την ονομασία «Μετρό», να βάζουμε στην εξίσωση και εικόνες από την πραγματική ζωή.

Σε άλλη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος της υποεκτίμησης των προβλημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των πολιτών που διεκδικούν ριζικές λύσεις για το κυκλοφοριακό της πόλης.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι το Μετρό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που αν και έφτασε στον Πειραιά με αρκετά χρόνια καθυστέρηση και σημαντικό καθημερινό κόστος για τους οδηγούς, σίγουρα συνέβαλε στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων από και προς το Λιμάνι.

Άλλα άλλο είναι αυτό και άλλο να προσπαθούμε να εμφανίσουμε το Μετρό ως τον από μηχανής Θεό που εξαφάνισε ή θα εξαφανίσει την κίνηση από το μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Πάρτε μια γεύση για το τι γινόταν πριν λίγο στα Δικαστήρια και στο Λιμάνι:

Διαβάστε επίσης:

Μετρό Πειραιά: Θρίλερ για εκατοντάδες επιβάτες στα Μανιάτικα!