Κιβωτός του Κόσμου: 28 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια από δωρεές στον Αντώνιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O οικονομικός έλεγχος που έγινε στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Μετά τις καταγγελίες που συνεχίζονται από τα παιδιά για τις κακοποιήσεις έρχονται νέα στοιχεία για τα οικονομικά της Κιβωτού.

Σύμφωνα με το MEGA, ο οικονομικός έλεγχος που έγινε στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στην ιστοσελίδα της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Χορηγοί μεγάλες εταιρείες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ανάμεσα στους χορηγούς είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, πετρελαιοειδή, μεγάλες εταιρείες τροφίμων.

Αφαντοι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Πάντως, παρά το γεγονός ότι την Τρίτη η κυβέρνηση «ξήλωσε» το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» και ορίστηκε νέο και παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα δεν έχουν εμφανιστεί στα ΜΜΕ και δεν έχουν προβεί σε κάποια σχετική δήλωση.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, όταν και έδωσαν συνέντευξη στην ΕΡΤ, δεν έχουν ξαναμιλήσει ενώ και οι άνθρωποι της «Κιβωτού» δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται. Σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα», μέχρι πρότινος ο πατήρ Αντώνιος διέμενε σε μία δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει εάν θα έχει το δικαίωμα να παραμένει στο συγκεκριμένο κτήριο και να βλέπει τα παιδιά, μετά τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών, κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» τόνισε ο πατέρας Αντώνιος και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην «Κιβωτό του Κόσμου» ζουν πολλά παιδιά. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας. Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία», είχε πει, μεταξύ άλλων ο πατήρ Αντώνιος.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε» συνέχισε.

«Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά» συμπλήρωσε.

Η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, η πρεσβυτέρα, από πλευράς της τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.

Πηγή: newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κιβωτός του Κόσμου: Θρίλερ με τον Πατέρα Αντώνιο και την Πρεσβυτέρα – Δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται