Αγία Ζώνη – Πειραιάς τώρα: Χιλιάδες πιστοί και την Κυριακή – «Να δοθεί νέα παράταση»! (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτή την ώρα, απόγευμα Κυριακής, χιλιάδες πιστοί αναμένουν υπομονετικά στις ουρές προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας στον Άγιο Νικόλαο του Πειραιά.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, δόθηκε μια ημέρα παράταση και αντί για σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, η αναχώρηση της Αγίας Ζώνης για το Άγιο Όρος θα γίνει τη Δευτέρα στις 12:00 μμ.

Οι πιστοί ζητούν νέα παράταση

Το Piraeus Press βρέθηκε στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου Πειραιά, όπου η αναμονή μέχρι να προσκυνήσει κάποιος αγγίζει ή και ξεπερνά τις 3 ώρες!

Στη συνομιλία μας με τους πιστούς, το αίτημα ήταν κοινό, με όλους να ζητούσαν νέα παράταση λίγων ημερών προκειμένου να έρθει κάποιος συγγενής ή φίλος τους που δεν πρόλαβε.

Και η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που συναντούμε μέρα νύχτα στον Άγιο Νικόλαο του Πειραιά (ακόμα και αργά τα ξημερώματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες) δικαιώνει απόλυτα όσους ζητούν παρακλητικά μια νέα παράταση ολίγων ημερών.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι το αγιορείτικο τυπικός είναι διαχρονικά αυστηρό, κάτι το οποίο είναι σεβαστό από όλους επίσης.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν αυτές οι ουρές παραμένουν μέχρι την ώρα της αποχώρησης της Αγίας Ζώνης στις 12:00 μμ της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου, οι αρμόδιοι θα κληθούν σίγουρα να λάβουν μια πολύ δύσκολη απόφαση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Πειραιάς ζει ιστορικές στιγμές και απολαμβάνει μιας ιδιαίτερης ευλογίας, έχοντας μετατραπεί για λίγες μέρες το επίκεντρο της Ορθοδοξίας!

Δείτε ΕΔΩ τι συμβαίνει τώρα έξω από τον Άγιο Νικόλαο του Πειραιά 

Διαβάστε επίσης:

Αγία Ζώνη – Πειραιάς: Κατανυκτική Αγρυπνία από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αναστάντος Χριστού Μεθόδιο και τη συνοδεία του (φωτο + βίντεο)

Αγία Ζώνη – Πειραιάς: Δε σταματά η προσέλευση των πιστών! (φωτο)