«Ασφυξία» στο Μικρολίμανο – Κόκκινος συναγερμός ενόψει καλοκαιριού!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως είχε προβλέψει το Piraeus Press πριν την ολοκλήρωση των έργων στο Μικρολίμανο, η περιοχή θα αναβαθμιζόταν συνολικά όπως και έγινε, όμως το σοβαρό πρόβλημα σε υποδομές θα γινόταν ακόμα πιο εμφανές.

Σαββατόβραδο Απριλίου και η Ακτή Κουμουνδούρου δείχνει κόκκινο στους χάρτες!

Αυτό γιατί τα αυτοκίνητα παραμένουν κολλημένα από το ύψος της βίλας Ζαχαρίου και πιο πριν, ενώ ο μέσος χρόνος διέλευσης με ΙΧ ξεπερνά τη μισή ώρα!

Η κατάσταση είναι ασφυκτική και πολλοί οδηγοί αναγκάζονται σε αναστροφή.

Και όλα αυτά συμβαίνουν 2 μήνες πριν την επίσημη άφιξη του Καλοκαιριού!

Άμεση σύγκλιση των αρμοδίων αρχών για σχέδιο δράσης ενόψει καλοκαιριού

Θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν όλες οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για το φετινό καλοκαίρι στο Μικρολίμανο, καθώς θα είναι ουσιαστικά το πρώτο καλοκαίρι με κανονική λειτουργία της εστίασης και της διασκέδασης μετά την πανδημία.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο στην ταλαιπωρία των οδηγών, αλλά και σε ενδεχόμενο ζήτημα ασφάλειας, καθώς σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς ή έκτακτου προβλήματος υγείας, είναι εύκολα κατανοητό πως με αυτήν την κατάσταση το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο, καθώς δε θα μπορεί να διέλθει της παραλιακής ούτε ασθενοφόρο ούτε πυροσβεστικό όχημα.

Η λύση της προγραμματισμένης - ελεγχόμενης απαγόρευσης κυκλοφορίας

Μια από τις προτεινόμενες λύσεις είναι η απαγόρευση διέλευσης ΙΧ και μηχανών από τις πρώτες απογευματινές ώρες έως τα ξημερώματα, προκειμένου να παραμένει ανοιχτός ο δρόμος για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και για χρήση του ως πεζόδρομου από τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένεται να επισκέπτονται καθημερινά το Μικρολίμανο.

Άμεση ολοκλήρωση των έργων

Σημαντικό επίσης είναι να ολοκληρωθούν από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, όλες οι εργασίες που προβλέπονται, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο εργασιών εν μέσω θέρους, όποτε και οι επιχειρήσεις αναμένουν να αποσβέσουν τις ζημιές της περιόδου που παρέμειναν κλειστά.

Όπως και να έχει πάντως, θα πρέπει από τώρα να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός, για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Διαβάστε επίσης:

Μικρολίμανο: Καμία εργασία αποκατάστασης μετά το τρομακτικό τροχαίο με το τζιπ!