ΣΕΦ: Μεγάλη η ανταπόκριση για την ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο κόσμος του Πειραιά - και όχι μόνο - προσφέρει από την καρδιά του για τον συνάνθρωπο που βρέθηκε ξαφνικά στην δίνη του πολέμου.

Στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που παραχωρήθηκε από την διοίκηση του ΣΕΦ στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, βρέθηκε το Piraeus Press.

Σε αυτόν τον χώρο συγκεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες η ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που εκπορεύεται από την αγάπη των κατοίκων του Πειραιά - και όχι μόνο - για να αποσταλεί στον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Έναν λαό που δοκιμάζεται από τις 24 Φεβρουαρίου από την φρίκη του πολέμου, επειδή αποφάσισαν έτσι κάποιοι άλλοι, ισχυρότεροι.

"Η ουκρανική πρεσβεία έχει προγραμματίσει να συγκεντρώνουμε, εδώ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κάθε μέρα, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, είδη πρώτης ανάγκης για να ενισχύσουμε τον ουκρανικό λαό. Τα πιο βασικά είδη τα οποία χρειαζόμαστε είναι κατά σειρά προτεραιότητας: φάρμακα, τρόφιμα, είδη ατομικής καθαριότητας και κουβέρτες ή υπνόσακους", δήλωσαν στο Piraeus Press, οι αρμόδιοι της συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως ανέφεραν μάλιστα, η ανταπόκριση από τους Έλληνες πολίτες και τα ιδρύματα, είναι πάρα πολύ μεγάλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ενδιαφέρον των δήμων και την  δράση "Όλοι Μαζί Μπορούμε", με αποτέλεσμα να έχουν έρθει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 8 Μαρτίου δώδεκα φορτηγά με διάφορα προϊόντα και να αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι εκ μέρους της ουκρανικής πρεσβείας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και στην διοίκηση του ΣΕΦ για την παραχώρηση του μεγάλου αυτού χώρου για την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει προγραμματιστεί, με τα έως τώρα δεδομένα, να πραγματοποιείται έως τις 25 Μαρτίου.