Ο κ. Σεραφείμ στο μοναστηράκι της Ζωοοδόχου Πηγής στην Παλιά Κοκκινιά (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χθες, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, στο γραφικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά.
 
Το εκκλησάκι του Μοναστηριού ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ μαζί με τον κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος του Μοναστηριού π. Χρυσόστομος Καράμπελας και ο Εφημέριος π. Χαράλαμπος.
 
Ο κ. Σεραφείμ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ματαιότητα της παρούσας ζωής και στις μάταιες προσπάθειες των ολίγων που προσπαθούν να συγκεντρώουν όλο τον πλούτο της γης, προκαλώντας έτσι τις μεγάλες ανισότητες που υπάρχουν στον κόσμο.
 
Ο Μητροπολίτης Πειραιά κοινώνησε ο ίδιος τους πιστούς ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την προσφορά τους τόσο τους ιερείς της Μονής όσο και τον Επίτροπο κ. Σταύρο Λουκίσσα, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στις υπηρεσίες του μοναστηριού. Επίσης, ευχαρίστησε και τους πιστούς, που παρά τους δύσκολους καιρούς στηρίζουν την αποπεράτωση του ναού της μονής.
 
Μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στους δυο ιερείς της Μονής Ζωοοδόχου Πηγής, οι οποίοι από το υστέρημά τους, συνεισφέρουν στην αποπληρωμή του τέμπλου και του άμβωνος του ναού.
 
Το Piraeuspress.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει πλούσιο φωτορεπορτάζ.