ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ: 11ωρη Αγειορείτικη Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό του Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


– Έχει γίνει παράδοση η πολύωρη Αγιορείτικη Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά

– Κάθε χρόνο στην παραμονή του Αγίου Προφήτη Δανιήλ, το όνομα του οποίου φέρει και τιμά ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος

– Πλήθος λαϊκών και κληρικών στη «μαραθώνια» και κατανυκτική αγρυπνία των 11 ωρών

«ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ» ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΡΑ (19:00 Δευτέρας – 6:00 πμ Τρίτης) ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ – ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΔΑΝΙΗΛ ΨΩΙΝΟΣ – ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ?

Gepostet von Piraeus Press am Montag, 16. Dezember 2019

Για ακόμη μια χρονιά, με τη χάρη της Παναγίας, πραγματοποιήθηκε η Ιερά Αγρυπνία που καθιέρωσε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος, επί τη ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 11ωρη «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ» ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ! ?

Gepostet von Piraeus Press am Dienstag, 17. Dezember 2019

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 ξεκίνησε η τέλεση της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού, ο οποίος και διήρκησε μέχρι τις 12:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου.

Από τις 12:00 ξημερώματα Τρίτης 17 Δεκεμβρίου (ανήμερα του Αγίου Προφήτου Δανιήλ) έως τις 6:00 πμ, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μάλιστα χωρίς διάλειμμα!

Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 19:00 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6:00 ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ?

Gepostet von Piraeus Press am Montag, 16. Dezember 2019

Το «παρών» έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προλεμαΐδος Αιγύπτου κ.κ. Εμμανουήλ, καθώς και ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Κατά τον εσπερινό τελέστηκε Αρτοκλασία ενώ κατά τη διάρκεια του Όρθρου, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, χρίστηκαν με έλαιο και αγιασμό όλοι οι πιστοί που παρακολούθησαν την Αγρυπνία.


Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο εορτάζων Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Ρισάνος και ο Αρχιδιάκονος της Μητρόπολης Πειραιά π. Κοσμάς Ρισάνος.

Στο ψαλτήρι επί 11 συναπτές ώρες ήταν η καλλικέλαδη 15μελής χορωδία του Ιεροψάλτη Χρήστου Παπαχρήστου, που λάμπρυνε με τη φωνή της την Ιερή Αγρυπνία.

Ήταν επίσης εκεί για να τιμήσουν τον εορτάζοντα, ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Παναγιώτης Φραγκάκος, ο Ιδρυτής του Piraeus Press Σαράντος Ευσταθόπουλος, καθώς και πλήθος πνευματικών τέκνων του πατρός Δανιήλ.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας, ο π. Δανιήλ Ψωίνος ευχαρίστησε από μικροφώνου τον Κύριο που αξίωσε άπαντες να βρίσκονται και φέτος εκεί για να δοξάζουν το όνομα Του, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ για τις εγκάρδιες ευχές του αλλά και την άδεια για την τέλεση της πολύωρης αγρυπνίας, τους συνεφημέριούς του αδερφούς Ρισάνους και τον π. Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, τους ιεροψάλτες που στόλισαν με τη φωνή τους τις ιερές ακολουθίες, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Αγίας Τριάδας, όπως επίσης και όλους όσους παρευρέθησαν και παρακολούθησαν με κατάνυξη και υπομονή την 11ωρη ιερά αγρυπνία.

Με τον π. Δημήτριο Αρώνη και τον π. Βασίλειο Πιτσίκαλη

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑ