ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

- Σκοπός του σεμιναρίου η βελτίωση της λειτουργίας των Τ.Ε.Π της χώρας

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγ. Παντελεήμων», το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επείγουσας Ιατρικής με τίτλο «Βέλτιστες εφαρμόζουσες πρακτικές στα Τ.Ε.Π. Ελληνικών Νοσοκομείων».

Τους εκπαιδευόμενους ιατρούς και νοσηλευτές υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Τ.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγ. Παντελεήμων» κ. Δημήτριος Τσιφτσής, ο οποίος διοργανώνει για τρία συναπτά έτη πρωτότυπο εκπαιδευτικό σεμινάριο με εξειδικευμένη θεματολογία σχετικά με τη λειτουργία του σύγχρονου Τ.Ε.Π..

Σκοπός των ετήσιων αυτών σεμιναρίων είναι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση της λειτουργίας των Τ.Ε.Π. της χώρας σε επιστημονικό και διοικητικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγ. Παντελεήμων», κ. Ιωάννης Κούρλας και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγ. Παντελεήμων»,  κ. Κωνσταντίνος Κουλόπουλος, οι οποίοι έχουν στηρίξει σθεναρά, από κοινού, όλες τις προσπάθειες εξειδικευμένης εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμού που καταβάλει το Τ.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγ. Παντελεήμων».

Οι διακεκριμένοι ομιλητές, έχοντας μακρά εμπειρία στο Τ.Ε.Π. παρουσίασαν μία ξεχωριστή πλευρά της λειτουργίας του τμήματός τους, στην ανάπτυξη της οποίας έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και διαθέτουν απτά δεδομένα της αποτελεσματικότητάς της. Ο στόχος ήταν η συγκέντρωση της εμπειρίας αυτής, ως έναυσμα της ομαδικής προσπάθειας για δόμηση ενός λειτουργικού, καθ’ ολοκληρία, Τ.Ε.Π..

Αναπτύχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, διατηρώντας το ενδιαφέρον αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, μέχρι αργά το απόγευμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση στελέχη Τ.Ε.Π. από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής όπως τα Γενικά Νοσοκομεία Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ιπποκράτειο», «Γ. Γεννηματάς», ΚΑΤ, το Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο», το Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς και από τον ενοποιημένο οργανισμό του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ.

Επίσης, παρευρέθηκαν από διάφορα νοσοκομεία της χώρας, όπως το Γ.Ν. Βόλου, το Γ.Ν. Λάρισας, το Γ.Ν. Πατρών, το Γ.Ν. Τρίπολης και το Πα.Γ.Ν.Η., φανερώνοντας τον διάχυτο προβληματισμό που υπάρχει, εν όψει της στελέχωσης των Τ.Ε.Π. και της ανάγκης εκσυγχρονισμού της λειτουργίας τους. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους.

Θερμές ευχαριστίες στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλαο Πλατανησιώτη για τη συνεχή και αμέριστη στήριξη στις προσπάθειές μας.