ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο στην παρουσίαση του νέου site και του νέου ραδιοφωνικού προγράμματος (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του Piraeus  Press από την παρουσίαση του νέου site της Μητρόπολης Πειραιά και του νέου προγράμματος της «Πειραϊκής Εκκλησίας»

- Ασφυκτικά γεμάτο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την εκδήλωση της Μητρόπολης Πειραιά

- Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ

- Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Πειραιώτης Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής

- Βράβευση του Εκδότη του Romfea.gr Αιμίλιου Πολυγένη από τον Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ

- Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η σημερινή μεγαλειώδης εκδήλωση της Μητρόπολης Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Πειραϊκός λαός βρίσκεται πολύ κοντά και στηρίζει εμπράκτως το πολυσχιδές έργο της τοπικής εκκλησίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Μητρόπολης Πειραιά (www.imp.gr), αλλά και του νέου προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» (91,2 fm - www.peradio.com), η οποία αισίως διανύει την 4η δεκαετία της ζωής της!

Πριν από την παρουσίαση στο φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Θέατρου, προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιά και αρτοκλασία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ τέθηκε σε προσκύνηση Ιερό Σέβασμα του προστάτη Αγίου της Πειραϊκής Εκκλησίας Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Παρουσιαστές της όμορφης εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Δημήτρης Αλφιέρης (ο οποίος παρουσιάζει και καθημερινή εκπομπή στην Πειραϊκή Εκκλησία) και ο Γενικός Διευθυντής και ραδιοφωνικός παραγωγός της Πειραϊκής Εκκλησίας κ. Κώστας Δαντίλης.

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπροσώπησε ο Πειραιώτης Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλατζής.

Το κοινό χειροκρότησε αρκετές φορές με θέρμη κατά την παρουσίαση τόσο της νέας ιστοσελίδας της Μητρόπολης Πειραιά όσο και των ραδιοφωνικών παραγωγών της «Πειραϊκής Εκκλησίας», οι οποίοι να σημειωθεί ότι διακονούν αφιλοκερδώς τον πρώτο εκκλησιαστικό ραδιοφωνικό της Ελλάδας, προσφέροντας παρηγοριά και ελπίδα αλλά και μεταφέροντας το μήνυμα της Ορθοδοξίας σε Ελληνορθόδοξους πιστούς ανά την υφήλιο (μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης του ραδιοφωνικού προγράμματος).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, εμφανώς συγκινημένος από την ανταπόκριση των πιστών και φυσικά των χιλιάδων ακροατών της Πειραϊκής Εκκλησίας, ευχαρίστησε όλους όσους εδώ και 31 συναπτά έτη προσφέρουν στον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό επιτελώντας θεάρεστο έργο.

Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον προκάτοχό του και ιδρυτή του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο, καθώς επίσης και το «δεξί χέρι» του τότε - νυν Μητροπολίτη Δημητριάδας κ.κ. Ιγνάτιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με πρόταση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, η «Πειραϊκή Εκκλησία» τίμησε τον Ιδιοκτήτη και Διευθυντή του «Romfea.gr» κ. Αιμίλιο Πολυγένη, παραδίδοντάς του μια τιμητική πλακέτα.

Το «παρών» μεταξύ άλλωνο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, οι Βουλευτές Νόνη Δούνια και Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι πρώην Βουλευτές Πέτρος Μαντούβαλος και Τάσος Νεράντζης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρωτοσίλαος Κωστάντζος, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σίσσυ Αλιγιζάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κυριάκος Σιγαλάκος, Πασχαλίνα Καλαγιά, Κυριακή Μπουρδάκου και Γιώργος Βίτσας.

Αξίζει να τονιστεί για ακόμη μια φορά, ότι αν και ημέρα Κυριακή και μάλιστα μεσημέρι, η ανταπόκριση των φίλων-πιστών λαϊκών και κληρικών της Μητρόπολης Πειραιάς ήταν συγκλονιστική, καθώς γέμισαν τόσο η κεντρική σάλα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά όσο και τα πλαϊνά διαζώματα.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι η παρουσίαση - παρά το μεγάλο πλήθος κόσμου - κύλησε ομαλότερα.

Για τους δυο προαναφερόμενους λόγους, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κ.κ. Αλφιέρη και Δαντίλη που είχαν την ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης.