Η Ένωση Γυναικών Μάνης «Μανιατοπούλες» έκοψε βασιλόπιτα (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση κοπής της πίτας της Ένωσης Γυναικών Μάνης ‘’Μανιατοπούλες’’. Πρόκειται για μια ενεργή ομάδα γυναικών που ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου 2012 από την Μελά Μαρία και μαζί με τις συνδιαχειρίστριες Αρχοντούλα    Μιχελάκου-Παναγιωτοπούλου και την Παρασκευή Βλυσίδου. Σκοπός της ομάδας τους είναι η προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας τους , της Μάνης.

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε έναν σύγχρονο πολυχώρο το Eden Events, με την ευγενική προσφορά της Τίνας Κοντάκου.

Μετά την ευλογία και την κοπή της πίτας από τον Πανοσιολογώτατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Μακριδάκη τη σκυτάλη πήρε η πολυαγαπημένη φίλη και Φιλόλογος-εκπαιδευτικός κα. Καίτη Αγγελοπούλου. Η ίδια έγραψε και παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Μανιάτη εκλιπόντα διδάσκαλο Σαράντο Καργάκο. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απαγγελία του ποιήματος της κα. Μαρίας Μελά προς τιμήν του.

 

Μαύρα σύννεφα στην Μάνη
Και ο ήλιος δεν εφανει
Εσκοτινιασαν τα πάντα
Με τα θλιβερά μαντάτα!
Έφυγε ένας σταυραετός
Που ήταν φάρος δυνατός
Δάσκαλος συντροφικος!
Ο Καργακος δεν είναι πια εδώ!
Ανέβηκε στους ουρανούς δεν θα τον ξαναδώ!
Για τους Μανιάτες βαρύ πένθος
Μα και για ολόκληρο το έθνος!

 

Η βραδιά συνέχισε με την παρουσίαση των ντόπιων προϊόντων των χορηγών της εκδήλωσης. Έγινε αναφορά στην εταιρεία ‘’En mani’’ των αδερφών Γιώργου και Γιάννη Μαγκούρα, οι οποίοι παράγουν 100% φυσικό χυμό φραγκόσυκου, ενός καρπού ιδιαίτερα ευεργετικού για την υγεία, καθώς και στην εταιρεία ‘’Melitsa Bio’’ της Μαρίας Μελά που δημιουργεί την κεραλοιφή Μάνης, βασισμένη στην κλασσική παραδοσιακή μανιάτικη συνταγή.

Η καλλιτέχνης Γιώτα Σύριου παρουσίασε με τη σειρά της τα έργα τέχνης της, τα οποία έδωσαν μια γλυκιά πολύχρωμη νότα στο χώρο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η διάσημη διατροφολόγος Μελίνα Σελάλμα καθώς και όλα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης απανταχού Μανιατών

Το ρυθμό της βραδιάς έδωσε ο μουσικός Νίκος Αστράς που ξεκίνησε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα παρουσιάζοντας δύο τραγούδια του εμπνευσμένα από τη Μάνη από το CD του ‘’Νίκη ή θάνατος’’

Επίσημοι καλεσμένοι της βραδιάς ήταν ο κος Νίκος Βλαχάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και ο Αντιδήμαρχος κος Σιγαλάκος.