ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πλήθος κόσμου στη Φρεαττύδα για το πέταγμα του χαρταετού


Με το σύνθημα «Καθαρή  Δευτέρα – Καθαρός Πειραιάς, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια», ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε και  φέτος τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πλαζ της Φρεαττύδας.
Εκατοντάδες πολίτες του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, οι οποίοι δοκίμασαν τα σαρακοστιανά φαγητά, τη λαγάνα, και το κρασί που προσέφερε ο Δήμος, διασκέδασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με την ορχήστρα του Σπύρου Πολυκαδριώτη, η οπoία έπαιξε ρεμπέτικα, σμυρναίικα, δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια. Νωρίτερα η Φιλαρμονική του Δήμου με τις μελωδίες της δημιούργησε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο ουρανός γέμισε από πολύχρωμους χαρταετούς και η πλαζ από παιδικές φωνές χαράς και ξεγνοιασιάς. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα. Ήταν μια νότα χαράς και διασκέδασης, μια τόνωση αισιοδοξίας και ελπίδας, κόντρα στη μοιρολατρία και στην ηττοπάθεια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε σχετικά στο «Κανάλι 1»:

«Χρόνια πολλά. Καλή Σαρακοστή. Καθαρή Δευτέρα σε καθαρό Πειραιά. Πράγμα που δεν αμφισβητεί πλέον κανείς, ότι ο Πειραιάς είναι καθαρός. Ο Πειραιάς θα φτάσει τόσο ψηλά, που θα σηκώσει και την υπόλοιπη Πατρίδα μας, την Ελλάδα μας ψηλά. Και οφείλω να πω ότι η Ελλάδα έχει καλό Πρωθυπουργό και καλό Δήμαρχο ο Πειραιάς – έτσι λένε – αλλά αυτό θα κριθεί από τον Πειραϊκό λαό. Δεν μπορώ να πω εγώ πόσο καλός είμαι. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι, ότι σε αυτό το χώρο, που βλέπετε τώρα, το καλοκαίρι θα πλημμυρίζει από ζωή. Μικρά παιδιά, γιαγιάδες, παππούδες του Πειραιά και από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής θα προτιμούν να κάνουν το μπάνιο τους εδώ, στην καθαρότερη, μαζί με τα Βοτσαλάκια, παραλία του Λεκανοπεδίου Αττικής, με είσοδο ελεύθερη για όλους και με ξαπλώστρες και ομπρέλες δωρεάν».

Σε  παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι  περιμένει πολύ κόσμος στην ουρά για το σαρακοστιανό φαγητό πράγμα που σημαίνει ότι υποφέρει, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:

«Ας απαλλάξουμε  σήμερα τη ψυχή μας  από τη μιζέρια. Και να μην υπέφερε, πάλι δωρεάν θα ήτανε σήμερα. Τα Κούλουμα είναι δωρεάν και τα οφείλουμε στην Αλληλεγγύη. Θέλω, με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω το Σύλλογο Αρτοποιών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», που προσφέρει τις λαγάνες δωρεάν. Όλοι συμμετέχουν σε αυτό που λέμε ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο της Ναυτοσύνης, δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός ή το Πανεπιστήμιο μας, είναι η πόλη της ανθρωπιάς, της γειτονιάς και του φιλότιμου. Δεν δέχεται κανείς να τρώει ο ίδιος και ο διπλανός του να μην έχει να φάει».