ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ: Αποσύρονται-Δικαίωση για την PP 5 χρόνια μετά!


Ήταν αρχές Σεπτέμβρη του 2009 όταν πήραμε την πληροφορία ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διαδικασία του διαγωνισμού για την αγορά των περίφημων ρομποτικών κάδων από τη Δημοτική Αρχή Φασούλα

Τότε, με ένα πληρέστατο ρεπορτάζ στηριγμένο σε αποκλειστικά έγγραφα, στοιχειοθετήσαμε την αν μη τι άλλο περίεργη διάθεση της Δημοτικής Αρχής Φασούλα να προβεί σε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ρομποτικών κάδων μέσω συγκεκριμένου προμηθευτή, και μάλιστα με τιμή υπερπολλαπλάσια από την τιμή που αρχικά είχε αγοραστεί ο πρώτος κάδος, μέσω της »αμαρτωλής» ΔΕΠΕΠ (επιχείρηση του Δήμου Πειραιά που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε καθεστός εκκαθάρισης… φανταστείτε τι γίνεται για να μην έχουν »καθαρίσει» ακόμα)!


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη του θέματος είχε παίξει ο νυν αναπληρωτής Δημάρχου και τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες, ο οποίος είχε διαφωνήσει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.


Το ρεπορτάζ μας αναδημοσιεύθηκε από όλα τα μεγάλα διαδικτυακά μέσα και όχι μόνο, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τις αναδημοσιεύσεις στο troktiko και στη zougla.gr (όπου και είχαμε δώσει και μια μίνι τηλεφωνική συνέντευξη για το όλο θέμα).


Αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας τότε ήταν ο Αντώνης Αρώνης, ο οποίος είχε μιλήσει και εκείνος στη zougla.gr, εμφανώς αμήχανος…

Εν τάχει, σας λέμε ότι ενώ ο πρώτος κάδος είχε δοθεί στο Δήμο Πειραιά έναντι 45.000 ευρώ περίπου, οι επόμενοι θα αγοράζονταν με 110.000 έκαστος!


(Το σχετικό ρεπορτάζ και τα σχετικά έγγραφα όπως τα είχαμε δώσει στη zougla.gr μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ)


Σήμερα…


Οι ρομποτικοί κάδοι αποσύρονται από τον Πειραιά, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Πειραιά μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Καναλιού 1.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την αναφορά του Βασίλη Μιχαλολιάκου στο εν λόγω θέμα:

»Βρήκαμε μια  σύμβαση η οποία είχε ένα πολύ υψηλό τίμημα για το Δήμο. Καλέσαμε τον επιχειρηματία και του  είπαμε: μας ενδιαφέρουν μόνο εάν κάνετε έκπτωση 70%. Πιεζόμενος το απεδέχθη. Όμως έπρεπε να το αποδεχθεί και η Τράπεζα του, γιατί έχει υποθηκεύσει το τίμημα με βάση την σύμβαση. Η Τράπεζα όμως δεν το δέχεται. Κατόπιν τούτου του ζήτησα να αποσύρει τους κάδους. Δεν χαρίζομαι σε κανέναν. Εντός της εβδομάδος έχει δεσμευτεί ότι θα τους αποσύρει. Δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο Δήμο. Υπάρχουν όμως 3 οι οποίοι είναι χορηγίες του επιχειρηματία Γλου και τον ένα τον έχει πληρώσει ο Δήμος. Αυτοί οι 3 θα μείνουν και με ειδική σύμβαση θα λειτουργούν και θα συντηρούνται.»