

Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά, στο πλαίσιο των διερευνητικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, προχώρησαν στη δέσμευση και απαγόρευση εισαγωγής στη χώρα μας φορτίου αποξηραμένης καρύδας προέλευσης Ινδονησίας συνολικού βάρους 13 τόνων.
Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο σε 514 σάκους αποξηραμένης καρύδας συνολικού βάρους 13 τόνων προέλευσης Ινδονησίας, στο χώρο του Ε’ τελωνείου του Πειραιά και μετά από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού σαλμονέλας.
Μετά τα παραπάνω, το προϊόν κρίθηκε μη ασφαλές, επιβλαβές για την υγεία, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, απαγορεύτηκε η εισαγωγή του στη χώρα μας και θα καταστραφεί ή θα επιστραφεί εντός 60 ημερών στη χώρα προέλευσής του.
Διαβάστε επίσης:
ΡΕΝΤΗΣ: Τους έπιασαν στα πράσα με...ακατάλληλα πράσα!
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Θα "έριχναν" στην αγορά 18 τόνους σουσάμι με σαλμονέλα
Κατάσχεση ακατάλληλων κρεάτων σε...παράνομο κρεοπωλείο στον Πειραιά
