Ανακοίνωση Σεραφείμ κατακεραυνώνει τον Βασίλη Μιχαλολιακο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά τα υπονοούμενα που άφησε σε εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος για τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Πειραιεύς, 16 Ιουνίου 2014

Απαντώντες στην απαράδεκτη δήλωση του απερχομένου Δημάρχου Πειραιώς κ. Β. Μιχαλολιάκου, που περιλαμβάνεται σε συνέντευξή του, την οποία παρεχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι 1» και την οποία δημοσίευσε στο «Παρόν» της Κυριακής 15/6/2014 ο υπάλληλος του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά Δημοσιογράφος Ν. Παρασκευάς ότι: «Γιά τον Μητροπολίτη Πειραιά θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Καί θα πούμε πολλά» εκφράζουμε την μεγάλη μας θλίψη, διερωτώμεθα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ο αγαπητός κ. Δήμαρχος δημοσιοποιήσει ο,τιδήποτε υπονοεί και τον προκαλούμε δημόσια εδώ και τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον!!! να δημοσιοποιήσει τις σχετικές σκέψεις του για να υποστεί και την ανάλογη δικαστική βάσανο.

Υποχρεούμεθα όμως από την παραπάνω δήλωσή του να γνωστοποιήσουμε την υπ’ αριθμ. 628//9.5.2014 επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ προς τον κ. Μιχαλολιάκο, με αριθμ. Πρωτ. παραλαβής του Δήμου Πειραιώς 19462/9.5.2014:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
᾿Ακτή Θεμιστοκλέους 190
185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ
Τηλ. 210 4514833
Fax 210 4518476

᾿Αριθμ. Πρωτ. 628 ᾿Εν Πειραιεί τη 9η Μαίου 2014

Προς τον
Εξοχώτατον Κύριον
Βασίλειον Μιχαλολιάκον
Δήμαρχον Πειραιώς
ΕΝΤΑΥΘΑ

Εξοχώτατε Κύριε Δήμαρχε,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Μετά πολλής εκπλήξεως και αφάτου πικρίας ανέγνωσα τις δηλώσεις Σας στον ιστότοπο newsbomb.gr που δημοσιεύθησαν στην εφημερίδα ΑΥΓΗ της 8/5/2014 όπου υπαινίσεσθε απαραδέκτως ότι δήθεν ενεργώ ως «κομματάρχης» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της πόλεώς μας χωρίς να παραθέτετε το παραμικρό στοιχείο ή οιανδήτινα ενέργειά μου που να ισχυροποιεί τον ισχυρισμό Σας.   

Συνεπώς ευχερώς αντιλαμβάνεσθε ότι ο αήθης χαρακτηρισμός του Μητροπολίτου ως κομματάρχουαποτελεί εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση αυτού και προκαλεί τον δεινό σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών διότι η Εκκλησία ως σώμα Χριστού είναι όλον και δεν δύναται να κατατμάται εις παρατάξεις ή κόμματα και ο ιστάμενος εις τύπον και τόπον Χριστού Επίσκοπος διαπράττει κανονικό έγκλημα εάν κομματίζεται ή τιτρώσκει την κοινωνική συνοχή του λαού του Θεού.

Απορώ ειλικρινώς πως υποπέσατε εις τόσο τραγικό ολίσθημα τη στιγμή κατά την οποία εις ουδεμία παράταξη που διεκδικεί τον Δήμο ενεφανίσθην, ούτε καμμία σχετική δήλωση εις οιονδήποτε έκαμα. Εάν θεωρείτε ως εμπλοκή μου σχόλια ή εκτιμήσεις ανώνυμες αυτό δεν αντέχει εις την κριτική του πράγματος, εάν δε θεωρείτε ως εμπλοκή μου το ότι εδέχθην στο Γραφείο μου κατόπιν αιτήσεώς των τους ανθυποψηφίους Σας Ιωσήφ Βουράκη, Αντώνιο Καλογερόγιαννη και Ιωάννη Μώραλη διαπορώ γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με Εσάς που πρώτος από τους προαναφερομένους με επεσκέφθητε και μου εδηλώσατε την πρόθεσί Σας να εκτεθείτε εκ νέου διά την διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής. Εάν θεωρείτε ως εμπλοκή μου επισκέψεις εις Ι. Ναούς που ενήργησαν ανθυποψήφιοί Σας προκειμένου να πληροφορηθούν τα προβλήματα που έχουν οι ενορίες του Πειραιά για την αντιμετώπιση των πολυειδών αναγκών των πολιτών του Πειραιά, διερωτώμαι ποιός Σας εμπόδισε Εσάς να πράξετε το όμοιο επί τριάμισι ολόκληρα χρόνια ή και τώρα.

Συνεπώς αγαπητέ κ. Δήμαρχε, η εξόχως προσβλητική εκ μέρους Σας χρήσις του όρου «κομματάρχης»,επειδή εξελάβατε ως φαίνεται την ευγένεια και καλωσύνη μου ως αδυναμία, με αναγκάζει να Σας πω ότι στην θητεία Σας απαξιώσατε την Μητρόπολη Πειραιώς και όχι ασφαλώς το πρόσωπό μου αφού είμαι ένας περαστικός διαχειριστής στην διακονία Της, με το εξαιρετικά απαίσιο γεγονός να φαλκιδεύσετε την καταπληκτική δυνατότητα της Μητροπόλεως προσφοράς 380 θέσεων σταθμεύσεως στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ διά την δωρεάν εξυπηρέτηση των ιατρών, των νοσηλευτών, των ασθενών και των συγγενών τους, όταν γνωρίζετε καλώς το τεράστιο πρόβλημα προσβασιμότητος και την παντελή έλλειψη χώρων σταθμεύσεως που έχει το ειρημένο νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Επί τριάμισι χρόνια ο φάκελλος και η μελέτη του έργου βρίσκονται στα συρτάρια Σας και ο μεγάλος δωρητής που θα προσέφερε δέκα εκατομμύρια δολλάρια έπαυσε πλέον να ενδιαφέρεται. Γιά ποιό λόγο αγαπητέ κ. Δήμαρχε εμποδίσατε αυτό το έργο; Σε τι θα προσεβάλλετο ο από το 1870 αύλειος χώρος του Ι. Ναού Αγ. Βασιλείου Πειραιώς στο υπέδαφος του οποίου θα κατεσκευάζετο αυτό το υπέροχο έργο; Καί ακόμη με την άρνησή Σας για την υλοποίηση αυτής της δωρεάς ζημιώσατε αφαντάστως και την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, διότι η εταιρεία που θα ανελάμβανε την κατασκευή της δωρεάς, όπως μας είχε γνωρίσει ο δωρητής θα προσέφερε αντισταθμιστικά εντελώς δωρεάν την ανέγερση πενταορόφου Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και την ανέγερση επταορόφου οικοδομής της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς διά την στέγαση των Πατέρων της Ι. Μονής.

Την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά επεδείξατε και με την αίτηση παροχής αδείας τοποθετήσεως μικρής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κωδωνοστάσιο του Ι. Ναού Προφήτου Ηλιού Καστέλλας,παρ’ ότι συνοδεύετο από όλες τις κατά νόμον μελέτες και μετρήσεις ώστε να είναι ακίνδυνος δια την δημόσια υγεία και παρ’ ότι σε απόσταση 20 μέτρων υπήρχε τεράστιος πύργος κινητής τηλεφωνίας γνωστού τ. Αντιδημάρχου, εξαναγκάζοντάς μας επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ασχολούμεθα με το θέμα λαμβάνοντας τελικά την άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ παρ’ ότι γνωρίζετε καλώς και το δηλώνετε συνεχώς ότι η Ι. Μητρόπολις Πειραιώς προσφέρει καθημερινά 6000 μερίδες φαγητού σε ενδείς και ανήμπορους συναθρώπους μας αδιακρίτως;

Τι να πω για το Γηροκομείο Πειραιώς το οποίο αμισθί συνδιοικούμε και του οποίου το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει στους Πειραιώτες τρίτης και τέταρτης ηλικία είναι πανθομολογούμενο; Ούτε τον κόπο να απαντήσετε στο εξώδικο της Διοικήσεως που Σας στείλαμε δεν κάνατε διά να μας απαντήσετε γιατί δεν καταβάλλει μεθοδικά ο Δήμος Πειραιώς τις δυνάμει του Καταστατικού Λειτουργίας του Ιδρύματος υποχρεώσεις του; Ούτε είχατε την ευαισθησία να απαλλάξετε το Ίδρυμα από τα δημοτικά τέλη παρ’ ότι πληθωρικά διά της αντιδημάρχου Σας κ. Ευ. Σαρρή που μετέχει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Σας το ζητήσαμε.

Να αναφέρω την προσβολή της Εκκλησίας που επεχειρίσατε να διαπράξετε παρ’ ότι δηλώνετε ότι «πηγαίνετε στην Εκκλησία όλο τον χρόνο» όταν με φορτικότητα μου ζητούσατε να γίνει ο Αγιασμός επανενάρξεως του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς στην πρόβα ή δύο ώρες πριν την επίσημη έναρξη;

Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιός διέσωσε τον εμβληματικό και ιστορικό μνημειώδη Ναό του Αγ. Νικολάου Πειραιώς που κατέρεε και ποιός απεκόμισε εκατόν εβδομήντα τόνους μπάζα από την στέγη του, Εσείς και ο Δήμος που δεν δίνατε παρά τις προσωπικές εκκλήσεις μου την παραμικρή σημασία στο μνημείο;

Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιός τοποθέτησε κλιματισμό θέρμανσης-ψύξης δυόμισι εκατομμυρίων BTU στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς που ήταν κολαστήριο για όλους τους προσερχομένους από τις υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάιο έως το Οκτώβριο Εσείς ή ο Δήμος;

Τα παραπάνω πολυσήμαντα έργα έγιναν κατόπιν προσωπικών μου παρεμβάσεων και παρακλήσεων από ομίλους επιχειρηματιών που Εσείς σήμερα προσπαθείτε να απομειώσετε.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω ποιά ήταν η δική μου στάση κ. Δήμαρχε όπως το δηλώσατε, να ομιλώ για Σας πάντοτε με ευγένεια και αγάπη, να μη δημοσιοποιώ τα παραπάνω, να παρίσταμαι σε όλες τις εκδηλώσεις που με καλούσατε, να ταξιδεύσω στην ιδιαιτέρα πατρίδα Σας για να τελέσω τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου που ανεγείρατε, να τελέσω τον γάμο της θυγατρός Σας και γενικώς να Σας περιβάλλω με ανοχή και καλωσύνη διότι το πρόταγμά μου ήταν και είναι η συνοχή του λαού μας, και εφ’ όσον είχατε την ευθύνη του Δήμου όφειλα να Σας συμπαρίσταμαι από την θεσμική θέση που έχω.

Αντιλαμβάνεσθε επομένως ότι ο ανεπέρειστος, έωλος και αβάσιμος συκοφαντικός Σας ισχυρισμός με εξαναγκάζει πλέον να Σας απευθύνω την παρούσα και να Σας δηλώσω ότι εάν εντός τριών ημερών δεν έχετε ανακαλέσει δημοσία αυτό το οποίο μου προσάψατε δημοσία θα δημοσιοποιήσω την παρούσα προς πάσαν κατεύθυνσι διότι δεν είναι δυνατόν να ανεχθώ τον ευτελισμό εν τω προσώπω μου της Εκκλησίας και της επισκοπικής μου ευθύνης.


Μετά τιμής και ευχών
Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι ειδήσεις για τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ΕΔΩ

Όλες οι ειδήσεις για τον Πειραιά, ΕΔΩ