Eεγκαινιάστηκε το κλειστό κολυμβητήριο στο ειδικό σχολείο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρουσία πολλών γονέων, μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών του 1ου Ειδικού Σχολείου στην Παλιά Κοκκινιά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συνοδευόμενος από το Σύμβουλο Παιδείας κ. Κώστα Παράσχο, εγκαινίασε χθες τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου, που βρίσκεται μέσα στο σχολείο.

Το κλειστό κολυμβητήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για θεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων, που χάρις στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Έχω ένα «ελάττωμα» να τηρώ τις δεσμεύσεις μου. Έχω κι άλλα «ελαττώματα». Το ένα είναι ότι θα εργάζομαι όσα χρόνια μου δίνει ο Θεός, όχι για τις εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό και δεν θα δείτε να εγκαινιάζω έργα πριν από τις εκλογές. Τα εγκαινιάζουμε μετά τις εκλογές.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι τα ειδικά παιδιά είναι δυο φορές ειδικά παιδιά. Και άρα θέλουν δυο φορές την αγάπη μας. Οι γονείς τους είναι ούτως ή άλλως γονείς. Η λέξη γονιός τα λέει όλα. Είναι η σημαντικότερη ιδιότητα που αποκτούμε στη ζωή μας. Δεν είναι ούτε να γίνεις Δήμαρχος ούτε να γίνεις Πρωθυπουργός ούτε να γίνεις εφοπλιστής ούτε να γίνεις πλούσιος ούτε να γίνεις Δεσπότης. Είναι να γίνεις γονιός. Τότε νοιώθεις το νόημα της ζωής. Προπαντός εάν είσαι μητέρα. Και βέβαια ο δάσκαλος είναι το υπέρτατο λειτούργημα.

Αυτή η πισίνα δεν είναι μια πισίνα σαν εκείνες που έχουν μάθει τα «καλομαθημένα» παιδιά της δεύτερης γενιάς να γεννιούνται με πισίνες. Είναι σχολείο. Και το χρωστούσε η Πολιτεία στα παιδιά από το 2000 που έκανε με «θεάματα» τα εγκαίνια. Δυστυχώς έκανε λειψά εγκαίνια. Και η πισίνα δεν λειτούργησε και το πάρκο απέναντι έμεινε βάλτος. Εμείς τις επόμενες δυο - τρεις εβδομάδες θα έχουμε πλήρως διαμορφώσει και το απέναντι πάρκο. Για να είναι μια υπέροχη παιδική χαρά και ένα υπέροχο πάρκο. Θέλω λοιπόν να έχουμε αισιοδοξία και πίστη στο Θεό. Πίστη στους ανθρώπους και στη δύναμη της αγάπης. Και όσο αφορά τον αιδεσιμότατο δεν ισχύει αυτό που λένε «το ράσο κάνει τον παπά». Ο παπάς κάνει το ράσο. Και να σεβόμαστε όταν έχουμε αυτό το θείο λειτούργημα και τους αδύναμους ανθρώπους. Η πολιτική και η εξουσία είναι για να υποστηρίζει τους αδύναμους ανθρώπους. Κι όχι να τους χρησιμοποιεί. Καλές βουτιές να κάνουν τα παιδιά μας. Και οι γονείς και οι δάσκαλοι να είναι πιο χαμογελαστοί».

Διαβάστε επίσης:

Νέο πάρκο στην Παλιά Κοκκινιά-Απέναντι από το Ειδικό Σχολείο Πειραιά (video + φωτο)