ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες – Όλες οι εξελίξεις των τελευταίων τριών μηνών (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες για το μετρό στον Πειραιά

Κάθε μήνας που περνά το μεγάλο λιμάνι βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.



Δείτε αναλυτικά την εξέλιξη των εργασιών του μετρό σε Πειραιά, Κορυδαλλό και Νίκαια:
-Σε εξέλιξη (Μάρτιος) βρίσκεται η διάστρωση της αποστραγγιστικής στρώσης του πυθμένα στο Σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.

-Σε εξέλιξη(Μάρτιος) βρίσκεται η αποστράγγιση του πυθμένα στο τελικό δάπεδο εκσκαφής του ανοικτού ορύγματος στο Σταθμό ΝΙΚΑΙΑ.

-Σε εξέλιξη(Μάρτιος) βρίσκεται η εκσκαφή του 1ου και 2ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του Σταθμού ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ καθώς και η κατασκευή των προεντεταμένων αγκυρίων.

-Ολοκληρώθηκαν(Απρίλιος) οι εργασίες κατασκευής πασσάλων και ο κεφαλόδεσμος πασσάλων στο Σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται η γενική εκσκαφή στην τελική στάθμη (7ο επίπεδο).

-Ολοκληρώθηκαν(Απρίλιος) οι εργασίες κατασκευής πασσάλων, κεφαλόδεσμου και η προσωρινή αντιστήριξη του Σταθμού ΝΙΚΑΙΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης της πλάκας θεμελίωσης και η κατασκευή προεντεταμένων αγκυρίων (4ου έως 8ου επιπέδου).

-Ολοκληρώθηκε(Απρίλιος) η κατασκευή πασσάλων και η αρχαιολογική ανασκαφή, ενώ σε εξέλιξη είναι η εκσκαφή 2ου και 3ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου τουΣταθμού ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ.

-Ολοκληρώθηκε(Απρίλιος) η εργοταξιακή κατάληψη για τις παρακάμψεις των δικτύων ΟΚΩ καθώς η παράκαμψη του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή του ΟΛΠ στο Σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές αρχαιολογικές τομές για τον εντοπισμό αγωγού αποχέτευσης του κτιρίου του ΗΣΑΠ.

-Ολοκληρώθηκαν(Απρίλιος) οι μετατοπίσεις δικτύων ΩΚΟ καθώς και η ανέγερση οικοδομικού γερανού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πασσάλων της προσωρινής αντιστήριξης στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο Σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

-Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 5%.(Απρίλιος)

-Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Ολοκληρώθηκε (Μαίος) η γενική εκσκαφή του Σταθμού και η εξυγίανση του πυθμένα θεμελίωσης – διάστρωση αποστραγγιστικής στρώσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης, τοποθέτησης οπλισμού και σκυροδέτησης της πλάκας θεμελίωσης.

-Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκε(Μαίος) η εκσκαφή και η απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής, από το 1ο έως το 4ο επίπεδο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και η απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής, καθώς και η εφαρμογή σκυροδέματος, από το 4ο έως το 8ο επίπεδο καθώς και του τελικού επιπέδου εκσκαφής. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, η μόνιμη επένδυση του κυρίως Σταθμού. 

-Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Ολοκληρώθηκαν (Μαίος) οι εργασίες παράκαμψης δικτύων ΟΚΩ (αποχέτευση, ύδρευση, ΟΤΕ, ΔΕΗ), η εκσκαφή 4ου και 5ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού, καθώς και η εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος και η κατασκευή προεντεταμένων αγκυρίων 3ου, 4ου και 5ου επιπέδου.

-Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκε (Μαίος)η διερευνητική τομή προς εντοπισμό της θεμελίωσης του κτιρίου του ΗΣΑΠ, οι αρχαιολογικές διερευνητικές τομές σε τμήμα της πρόσβασης 2, καθώς και η αποξήλωση στεγάστρων στην πρόσβαση 2. Ολοκληρώθηκαν επίσης οι εργασίες αποξήλωσης υφιστάμενων κατασκευών και οι διερευνητικές αρχαιολογικές τομές της πρόσβασης 3.

-Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη (Μαίος)βρίσκονται οι αρχαιολογικές εργασίες και οι εργασίες κατασκευής πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης. Ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική διερεύνηση και η ανασκαφή στο περίγραμμα εκσκαφής στην Πλατεία Κοραή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχαιολογικές εργασίες στην Πλατεία Μπακογιάννη.

-Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 7%