ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η άνοδος στη Γ’ Εθνική και η δικαίωση!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από δυο χρόνια απουσίας από τις εθνικές κατηγορίες, ο Εθνικός Πειραιά επιστρέφει στη Γ Εθνική κατηγορία.

Η Piraeus Press επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ομάδας και τον προπονητή, προκειμένου να μας μιλήσουν για την άνοδο, τα συναισθήματά τους και το μέλλον του Εθνικού.

 

«Είμαστε περήφανοι που ακούγεται ξανά το όνομα του Εθνικού και φυσικά νιώθουμε δικαιωμένοι για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει», τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος της ομάδας, Αλέξης Αγελόπουλος και συνέχισε με ένα σχόλιο για τον κόουτς, Μαργαρίτη Χατζηαλέξη:


«Ήταν ο πιο άμεσος συνεργάτης μου. Είχε την απόλυτη ευθύνη της ομάδας και σίγουρα η πορεία αυτή που έχουμε κάνει είναι έργο δικό του».




Για την επόμενη μέρα: «Θα ξεκινήσουμε προγραμματισμό με σκοπό να παρουσιάσουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, ώστε σε βάθος χρόνου, βήμα - βήμα, να δούμε τον Εθνικό εκεί που του αρμόζει».


Για το κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή στην ομάδα: «Οι παίκτες ήταν μια οικογένεια εδώ και καιρό. Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα.. Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Οι παίκτες αυτή την στιγμή θεωρούν πως έχουν βρει ένα σπίτι, που θα μπορέσουν αθλητικά να κάνουν και τα επόμενα βήματά τους».


Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην κάνει λόγο για τον κόσμο:


«Ο κόσμος του Εθνικού είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση. Είναι μεν υπερβολικά απαιτητικός. είναι καλομαθημένος, γιατί ο Εθνικός είναι μία ομάδα που κουβαλάει ιστορία. Έχουν εικόνες δηλαδή. Από την άλλη, στα δύσκολα στάθηκε δίπλα στην ομάδα, έδωσε ώθηση και στους παίκτες, αλλά και σ' εμάς τους ίδιους, που διοικητικά εμπλεκόμαστε με τον Εθνικό, να ανέβουμε κατηγορία».




Στη συνέχεια, ο προπονητής της ιστορικής ομάδας του Πειραιά, Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, μίλησε με την σειρά του για την άνοδο.


Σε ερώτησή μας για το πώς αισθάνεται που συνδέεται το όνομά του με την άνοδο, απάντησε:


«Δεν είναι το όνομά μου. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τον κ. Αγγελόπουλο από πέρυσι και ευδοκίμησε φέτος. Το καλό είναι πως μετά από την περσινή αποτυχία, ανασυνταχθήκαμε και τα καταφέραμε. Από εκεί και πέρα είναι μεγάλη μου χαρά. Από το μηδέν δημιουργήσαμε μια ομάδα και η άνοδος, ναι, συνδυάζεται όχι μόνο με το δικό μου όνομα, αλλά και του Προέδρου», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:


«Σίγουρα αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Για τις επιλογές παικτών που κάναμε, αλλά το είχα πει και στις αρχές πως η άνοδος ήταν και είναι δεδομένη. Δεν υπάρχει επιστροφή για τον Εθνικό».




Ο Εθνικός τα επόμενα χρόνια: «Σκοπός είναι σε πέντε χρόνια η ομάδα να φτάσει να παίζει στη Super League. Έτσι είχα πει. Πέρασαν δύο χρόνια. Έχουμε άλλα τρία μπροστά μας, προκειμένου να καταφέρουμε δύο ανόδους».


Για τον ίδιο και το μέλλον του: «Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είμαι για πολλά χρόνια στον Εθνικό».


Τέλος, και ο κόουτς έκανε ένα σχόλιο για τους φίλους του Εθνικού: «Ο κόσμος είναι μαγικός. Η στήριξη που είχαμε όλη την χρονιά δεν υπάρχει! Το να βλέπεις από κάθε ηλικία, από πέντε χρονών, μέχρι εβδομήντα να τραγουδούν και να μας εμψυχώνουν, είναι μεγάλη επιτυχία. Τους θέλουμε πάντα δίπλα μας. Έχουν κι εκείνοι μερίδιο στην επιτυχία».



* Σήμερα η 6η και τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ερυθραίας Φώτης Βαρδαξής.


Ο Εθνικός με την άνοδο στο... τσεπάκι θα αντιμετωπίσει την γηπεδούχο ομάδα, Πανερυθραϊκό στις 5 μ.μ. 


Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτός είναι ο αγαπημένος «ΕΘΝΙΚΑΡΑΣ» των Πειραιωτών!

Η «μεγάλη» άνοδος του Εθνικού στην Γ’ Εθνική – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τους πανηγυρισμούς

Ο Εθνικός πρωταθλητής και από τη νέα σεζόν Γ' Εθνική

Με το ένα «πόδι» στην άνοδο ο Εθνικός - Θρίαμβος με «τριάρα»

Μαργαρίτης Χατζηαλέξης: Μονόδρομος για τον Εθνικό το Πρωτάθλημα και η άνοδος-Στόχος η Σούπερ Λίγκα! (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)