Τα Parapolitika.gr επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr για τις δημοσκοπήσεις στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως γράψαμε και εμείς μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, οι μόνοι χαμένοι ήταν οι Δημοσκόποι, καθώς έπεσαν εντελώς έξω όχι μόνο στα προγνωστικά αλλά ακόμα και στα EXIT POLLS!

Το ρεπορτάζ του parapolitika.gr, επιχειρεί μια ανάλυση του τελευταίου μήνα, δίνοντας στοιχεία δημοσκοπικών ερευνών, που επιβεβαιώνουν απόλυτα τα όσα έγραφε και το piraeuspress.gr

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:

Όταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ξεκινούσε την προεκλογική εκστρατεία πριν το Πάσχα έδειχνε ο αδιαφιλονίκητος νικητής στο λιμάνι του Πειραιά. 

Κανένας από τους έως τότε υποψηφίους δεν φαινόταν ότι μπορούσε να απειλήσει την υποψηφιότητά του, καθώς ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε καταφέρει να ρίξει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για τους Πειραιώτες και να προβάλει το έργο του, ελλείψει βέβαια και αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο επί 3,5 χρόνια.

 

Όλα άλλαξαν, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη με την υποστήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Πέτρου Κόκκαλη και άλλων επιφανών οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων του Πειραιά. 

Εντούτοις, τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά για τον κ. Μώραλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα των πρώτων ερευνών έβρισκαν τον κ. Μώραλη σε μονοψήφια νούμερα.

 

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος 17 μονάδες μπροστά από τον Γιάννη Μώραλη στην πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας

Η πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά το Πάσχα και μόλις τρεις εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση, έδειχνε τον κ. Μιχαλολιάκο να προηγείται του κ. Μώραλη με διαφορά που ξεπερνούσε τις 15 ποσοστιαίες μονάδες. 

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλολιάκος λάμβανε ποσοστό 37,1%, ο κ. Μώραλης 19,8%, ο κ. Δρίτσας 11,5%, ο κ. Κούζηλος και η κυρία Παντελάκη ποσοστό της τάξης του 3,8%. Ακολουθούσαν, με μικρότερα ποσοστά, ο κ. Βουράκης, ο κ. Διαβολάκης και ο κ. Καλογερογιάννης,.

Στην ίδια έρευνα το 18,3% των ψηφοφόρων δηλώνε αναποφάσιστο, ενώ το 2,2% προσανατολίζονταν στο Λευκό ή Άκυρο.

Το κλίμα υπέρ του κ. Μώραλη άρχισε να αλλάζει σταδιακά και να κερδίζει πόντους, καθώς γνωστοποιούσε τις θέσεις για έναν Πειραιά Νικητή, που θα κοιτάζει προς τη θάλασσα, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας για κάθε Πειραιώτη.

 

Στο 6,9% η διαφορά μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 18ης Μαΐου, νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, έδειχνε τον κ. Μώραλη να κερδίζει έδαφος και τον κ. Μιχαλολιάκο να υποχωρεί αισθητά. Στη δεύτερη αυτή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής», ο Βασίλης Μιχαλολιάκος λάμβανε 32,8%, ο Γιάννης Μώραλης 25,9%, ο Θοδωρής Δρίτσας 17,3%, η Ελπίδα Παντελάκη 6,2%, ο Νίκος Κούζηλος 2,8%, ο Ιωσήφ Βουράκης 2,2%, ο Θανάσης Διαβολάκης 1,7%, ο Αντώνης Καλογερογιάννης 1,5% και αδιευκρίνηστη ψήφος κυμαινόταν στο 9,6%.

 

Στις δύο μονάδες η διαφορά στην κάλπη υπέρ του Γιάννη Μώραλη

Οι γνωρίζοντες τα δημοσκοπικά ευρήματα στοιχημάτιζαν στη νίκη του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά καθώς πίστευαν ότι πολύ δύσκολα θα ανατρεπόταν τα όσα οι ερευνητές έβρισκαν στις δημοσκοπήσεις. 

Το τελικό αποτέλεσμα στην κάλπη βρήκε τον Γιάννη Μώραλη να προηγείται του Βασίλη Μιχαλολιάκου με δύο μονάδες, προκαλώντας τη μεγάλη έκπληξη και ίσως τη μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά των σύγχρονων προεκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ