ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ποιος ήταν ο μεγάλος νικητής και ποιος ο μεγάλος χαμένος;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι κοινή παραδοχή, πως από τη χθεσινή εκλογική μάχη, οι απόλυτα χαμένοι, ήταν οι δημοσκοπικές εταιρίες, που έπεσαν έξω και στα προγνωστικά αλλά και στα exit polls. Το ίδιο συνέβη και στον Πειραιά.

Ποιος ήταν όμως ο μεγάλος νικητής;

 

Το βασικό λοιπόν αυτό ερώτημα, για μένα έχει μια και μοναδική απάντηση, εάν προσπαθήσουμε να απομονώσουμε το τελικό αποτέλεσμα στον Πειραιά, από τις εντέλει εκτός πραγματικότητας δημοσκοπήσεις που και εμείς παρουσιάσαμε μέσω του piraeuspress.gr.

 

Και η απάντηση είναι ότι το 70% του πειραϊκού λαού αποδοκιμάζοντας έναν συνδυασμό-έκφραση του παλαιοκομματικού συστήματος με τη στήριξη σημαντικών επιχειρηματικών δυνάμεων, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, έστειλε το μήνυμα ότι οι Πειραιώτες ψηφίζουν με κριτήρια αυτοδιοικητικά κατά συντριπτική πλειοψηφία (το 67%).

 

Γιατί δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι οι Ολυμπιακοί στον Πειραιά είμαστε μόνο το 33%... όσο το ποσοστό που έλαβε δηλαδή ο συνδυασμός του κ. Μώραλη στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών! Οι Ολυμπιακοί στον Πειραιά είμαστε 80%!

 

Ο μεγάλος νικητής λοιπόν της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο πειραϊκός λαός που αντιστάθηκε. Ο πειραϊκός λαός που δεν ξεχνά τη θητεία Φασούλα (φίλου και κουμπάρου του Γιάννη Μώραλη) στο Δήμο Πειραιά και τις συνέπειες αυτής. Ο πειραϊκός λαός που είδε να συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα σε αυτές τις εκλογές, όπως κατήγγειλαν τόσο ο Θοδωρής Δρίτσας όσο και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος (διανομή τροφίμων με ψηφοδέλτια κλπ).

 

Από την άλλη βέβαια υπήρξε και το επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο νικητής αναδείχθηκε σαφώς ο Γιάννης Μώραλης, μιας και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σχεδόν απείχε συστηματικά από τα ΜΜΕ!

 

Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, οι ψηφοφόροι επηρεάζονται από την παράσταση νίκης και εκείνον που έχει διαμορφώσει κλίμα νικητή, κάτι που πέτυχε η ομάδα Μώραλη στον πρώτο γύρο.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

 

Για μένα το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι Χ!

 

Και αν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και οι λανθασμένες δημοσκοπήσεις δεν είχαν ανεβάσει τον πήχη ψηλά, σήμερα θα μιλούσαμε για μια μεγάλη νίκη απέναντι στο "σύστημα", όπως αυτό εκφράστηκε παραπάνω. 

 

Όλα λοιπόν ξεκινούν από το μηδέν και αυτή τη φορά ο πειραϊκός λαός δε θα στείλει απλά ένα μήνυμα, θα επιλέξει εκείνον που θα τον εκπροσωπεί για τα επόμενα 5 χρόνια! Αυτή τη φορά στην κάλπη δε θα εκφράσουμε θυμό ή αγανάκτηση, αυτή τη φορά θα επιλέξουμε Δήμαρχο και θα πρέπει όλοι μας να το σκεφτούμε 2 και 3 φορές περισσότερο!

 

Εν κατακλείδι:

 

Το 33% επιδοκίμασε και ψήφισε βάσει των προσδοκιών του σύμφωνα με τα όσα απλόχερα έταξε ο Γιάννης Μώραλης.

 

Το 31% επιδοκίμασε το έργο του Βασίλη Μιχαλολιάκου, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πλέον δεν αρκείται σε αυτό.

 

Το 24% (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) αποδοκίμασε τη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης με μέσο έκφρασης την κάλπη των δημοτικών εκλογών, κάτι που πιθανότατα θα κάνει και στις Ευρωεκλογές την ερχόμενη Κυριακή.

 

Το 11,5% που ψήφισε Κούζηλο, Βουράκη, Καλογερόγιαννη, Διαβολάκη, αποδοκίμασε όλες τις παραπάνω επιλογές, στέλνοντας ακόμα ένα σημαντικό μήνυμα στην πειραϊκή κοινωνία (καθώς μόνο ευκαταφρόνητο δε θα μπορούσε να είναι αυτό το ποσοστό!)

 

Αυτό το 24% + 11,5% = 35,5% είναι που θα καθορίσει και την τελική έκβαση των εκλογών στον Πειραιά, καθώς αυτό το μεγάλο ποσοστό των ενεργών Πειραιωτών θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποχή και τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο, μια συμμετοχή που θα στείλει πολλαπλά μηνύματα, σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία τον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Αυτά είναι τα αποτελέσματα για το Δήμο Πειραιά

ΒΙΝΤΕΟ: ''Υποψήφιοι του Μώραλη μοίρασαν τρόφιμα με ψηφοδέλτια στα Καμίνια''