Έρχονται πολεοδομικοί έλεγχοι στην Καστέλλα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο ασκός του αιόλου άνοιξε για την παραδοσιακή συνοικία της Καστέλλας, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση αδείας για ανοικοδόμηση περεταίρω ορόφων, σε ακίνητο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου CAVO DORO.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το κτίσμα (μιλάμε για το ακίνητο που στεγάζεται το ΑΒ Βασιλόπουλος) έχει δικαίωμα να οικοδομήσει ακόμα 19,5 μέτρα σε ύψος, με ρητή απαγόρευση να ξεπεράσει το ύψος του δρόμου!


Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ''πρόκειται για την αποκατάσταση μιας παράφορης αδικίας εις βάρος ενός ιδιοκτήτη''... τη στιγμή που όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τους παρέχει ο νόμος... και ίσως και λίγα παραπάνω από αυτά, προσθέτουμε εμείς!Η εισήγηση της υπηρεσίας της Πολεοδομίας Πειραιά ήταν ξεκάθαρη και αυτή υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.


Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και λίγοι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς βέβαια να παίρνουμε και όρκο για αυτό (ότι ήταν όλοι κάτοικοι δηλαδή...), οι οποίοι και εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για αυτήν την απόφαση!

Εμάς ένα μας έκανε εντύπωση... το βασικό επιχείρημα των κατοίκων φάνηκε να είναι ότι δεν πρέπει να παρθεί η απόφαση γιατί εξυπηρετείται το συμφέρον του ξενοδόχου!

Μα καλά, και έτσι να ήταν, που δεν είναι, εφόσον δεν επηρεάζει κανέναν (πχ δεν κόβει τη θέα κάποιου, δεν του στερεί αύλειο χώρο κλπ) τι πρόβλημα έχουν; 

Είναι σα να λέω εγώ ότι επειδή δεν είμαι εκατομμυριούχος δε θα πρέπει να είναι και κανένας άλλος... η λογική του παραλόγου με άλλα λόγια!

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, αναμένονται εντατικοί πολεοδομικοί έλεγχοι σε όλη την Καστέλλα... γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια, πρέπει και να είναι!

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι ιδιοκτήτες της Καστέλλας είναι πλήρως συμμορφωμένοι με τις οδηγίες του νόμου αφού πρώτοι εκείνοι θέλουν και πρέπει να υπερασπίζονται το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παραδοσιακού οικισμού της Καστέλλας.