ΗΒΗ: Ύποπτη η στάση των Κοινοτικών Συμβούλων Φαλήρου της μειοψηφίας


Σαφή υπονοούμενα για τη στάση που κράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου του Νέου Φαλήρου οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, άφησαν οι 5 σύμβουλοι της πλειοψηφίας που υπογράφουν και τη σχετική ανακοίνωση!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση, προκειμένου να παρακολλήσουν την ψήφιση που αφορά στο επίμαχο ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου ΗΒΗ επί της οδού Πειραιώς.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα 21-5-13 στη συνεδρίαση της Γ Δημοτικής Κοινότητας θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου μας προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και απορίες για τη σκοπιμότητα όσων κρύφτηκαν και ενώ παρευρέθηκαν στο χώρο δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση για να εμποδίσουν την λήψη απόφασης μιας σημαντικής για την περιοχή αλλά και ολόκληρο τον Πειραιά επένδυσης.

Όπως είναι γνωστό την προηγούμενη φορά που συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του παλαιού εργοστασίου της ΗΒΗ είχαμε ψηφίσει «λευκό» όχι γιατί διαφωνούσαμε για την επένδυση αλλά διότι θέλαμε δεσμεύσεις του επενδυτή για συγκεκριμένα θέματα.

Χαιρόμαστε διότι ότι ζητούσαμε υπέρ της πόλης και των δημοτών έγινε αποδεκτό. Δηλαδή ο επενδυτής είπε ναι στις προσλήψεις εργαζομένων κατά προτεραιότητα από δημότες Πειραιά, είπε ναί στην παραχώρηση και αξιοποίηση 706 τ.μ από το Δήμο, είπε ναι στην ανάπλαση της περιοχής. Μετά από αυτές τις δεσμεύσεις που ικανοποιούσαν όλα μας τα αιτήματα ζητήσαμε να επανέλθει το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς κάποιοι κοινοτικοί σύμβουλοι, αποφάσισαν με την συμπεριφορά τους να σαμποτάρουν μια σημαντική επένδυση για την πόλη μας, χωρίς μάλιστα κανένα επιχείρημα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κρύβονται κάποια αόρατα-ορατά συμφέροντα πίσω από αυτήν την συμπεριφορά και θα προσέλθουν άμεσα να εξηγήσουν γιατί εμπόδισαν την απαρτία στη σημερινή συνεδρίαση αλλά και τη στάση τους τόσο στους κατοίκους του Φαλήρου όσο και του Πειραιά. Εμείς λέμε ναι στην επένδυση, λέμε ναι στην ανάπλαση της περιοχής, λέμε ναι στην ανάπτυξη. Λέμε όμως όχι στα παιχνίδια συμφερόντων, λέμε όχι στην εγκατάλειψη της πόλης και στη μιζέρια».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Δημήτρης Αράπης, Κορκίδη Χριστίνα, Ευαγγελία Ράλλη, Σταύρος Πουλικαράκος, Δανιήλ Ελένη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Νέα μεγάλη ιδιωτική κλινική και πολλές νέες θέσεις εργασίας


Χαμός με την αξιοποίηση ή μη του οικοπέδου της ΗΒΗ επί της Πειραιώς