Τελευταίο «αντίο» σε έναν μεγάλο Πειραιώτη ηθοποιό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σήμερα κλείνουμε 15 χρόνια χωρίς τον μεγάλο Πειραιώτη ηθοποιό, Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς της γενιάς του και υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Νέου Θεάτρου.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Νοεμβρίου 1920 και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης του Κουν. Το 1956 ίδρυσε μαζί με τη Μαρία Αλκαίου το Νέο Θέατρο και το 1993 το Σύγχρονο Θέατρο.

Το 1970 επέστρεψε στην Ελλάδα από το Παρίσι και συνεργάστηκε με διάφορους ιδιωτικούς θιάσους, καθώς επίσης και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ παράλληλα δίδαξε στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής εργαστηρίου υποκριτικής τέχνης για νέους ηθοποιούς.

Παντρεύτηκε δύο φορές, πρώτα με την ηθοποιό Τώνια Καράλη, με την οποία απέκτησε μία κόρη, και εν συνεχεία με την ηθοποιό Μαρίνα Γεωργίου, με την οποία απέκτησε έναν γιο.

Απεβίωσε στην Αθήνα το 1999 από καρδιοαναπνευστική ανακοπή στη Γενική Κλινική Αθηνών. Η κηδεία του έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Στην τηλεόραση

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μέσω των πολλών γνωστών σίριαλ στα οποία έπαιξε, όπως: Άγνωστος Πόλεμος (1971-74, ΥΕΝΕΔ),  Ο συμβολαιογράφος (1979, ΕΡΤ), Χαίρε Τάσο Καρατάσο (1985, ΕΡΤ), Χατζημανουήλ (1984, ΕΡΤ), Εκμέκ παγωτό (1991, Mega).

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στην σατιρική σειρά «Εκείνος κι εκείνος» στην οποία πρωταγωνίστησε ως Λουκάς, έχοντας δίπλα του τον επίσης σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλος στο ρόλο του Σόλωνα. Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΙΡΤ από το 1972 έως το 1974 και το 1989 (ET2) και από αυτήν είναι και το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί.

{YouTube}Seau8Jbvs9U{/YouTube}

Στον κινηματογράφο

Ταυτίστηκε επίσης με το ρόλο του αυστηρού καθηγητή στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη Νόμος 4000. Πρωταγωνίστησε όμως σε πολλές σημαντικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφους όπως: «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» (1978), «Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) και «Τα παιδιά της Χελιδόνας» (1987).

Στην ερώτηση ποιες αρχές διέπουν τη ζωή του, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος απαντούσε αφοπλιστικά:

"Δεν νομίζω να υπάρχουν αρχές, γιατί η έννοια αρχή έχει κάτι παγωμένο, οριστικό και μη αναστρέψιμο. Γι αυτό δεν πιστεύω στις αρχές"...

Και η συνέντευξη συνεχίζεται...

- Η ευελιξία είναι αυτή που βελτιώνει τον άνθρωπο;

"Ναι, όπως και στη φύση όπου στοιχεία της είναι η ευελιξία και το απρόβλεπτο, τόσο προς τη δημιουργία όσο και προς την καταστροφή..."

- Η άκαμπτη διάθεση είναι καταστροφή;

"Είναι θάνατος..."

Κάθε συνέντευξή του κι ένας θησαυρός...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.