ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος 17 μονάδες μπροστά από τον Γιάννη Μώραλη


Νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φέρνει μπροστά τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Πιο συγκεκριμένα, στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Σαββάτου, δημοσιεύεται μέτρηση που δείχνει την ξεκάθαρη υπεροχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου έναντι του δεύτερου Γιάννη Μώραλη, με διαφορά που ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτος ακολουθεί ο Θοδωρής Δρίτσας και τέταρτη η Ελπίδα Παντελάκη με με ανεβασμένα ποσοστά.

Η υπεροχή του Δημάρχου Πειραιά, γίνεται ακόμα πιο σημαντική, αφού σε όλες τις ποιοτικές μετρήσεις (πέραν της παράστασης νίκης και πρόθεσης ψήφου) διατηρεί σημαντικό προβάδισμα.

Αναλυτικά, διαβάστε την δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Σαββάτου για το Δήμο του Πειραιά.

·        Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δημότες του Δήμου Πειραιώς.

·        Το δείγμα ανήλθε σε 750 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που κατοικούν μέσα στα όρια του Δήμου και έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε αυτήν.

·        Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου με ανοιχτές και κλειστές ερωτήσεις.

·        Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε από τις 24-28 Απριλίου 2014.

·        Η επιλογή του δείγματος έγινε με στρωματοποιημένη απλή τυχαία δειγματοληψία, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία.

·        Στην ανάλυση της έρευνας εμφανίζονται μόνο οι συσχετίσεις που αναφέρονται σε πληθυσμό άνω των 60 ερωτώμενων.

·        Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου αποτελούν καταγραφή των τάσεων της δεδομένης χρονικής περιόδου και όχι πρόβλεψη ψήφου.

·        Η ΑΠΟΨΙΣ είναι μέλος της ESOMAR, του WAPOR και του AAPOR, ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΕΔΕΑ/ΠΕΣΣ και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων που τηρείται στο Τμήμα Ελέγχου και Διαφάνειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με τον αριθμό 17.


Ποιον από τους παρακάτω θα ψηφίζατε για δήμαρχο Πειραιώς, αν είχαμε Δημοτικές Εκλογές την επόμενη Κυριακή;

Στην ερώτηση επιλογής του υποψηφίου που θα ψήφιζαν οι ερωτώμενοι εάν είχαμε την επόμενη Κυριακή Δημοτικές Εκλογές και έπρεπε να επιλέξουν μόνο έναν από τους υποψηφίους, ο κ. Μιχαλολιάκος (37,1%) προηγείται με διαφορά 17,3 ποσοστιαίων μονάδων από τον κ. Μώραλη (που συγκεντρώνει 19,8%). Ο κ. Δρίτσας λαμβάνει 11,5% στην πρόθεση ψήφου των δημοτών του Δήμου Πειραιώς, ενώ ο κ. Κούζηλος και η κα Παντελάκη συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 3,8%. Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά, ο κ. Βουράκης, ο κ. Διαβολάκης και ο κ. Καλογερογιάννης,.

Σημειώνεται ότι το 18,3% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 2,2% προσανατολίζεται στο Λευκό ή Άκυρο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:


Πρόθεση ψήφου Δημοτικών εκλογών

 

Ποσοστό

Μιχαλολιάκος Βασίλης

37,1

Μώραλης Γιάννης

19,8

Δρίτσας Θοδωρής

11,5

Παντελάκη Ελπίδα

3,8

Κούζηλος Νίκος

3,8

Διαβολάκης Θανάσης

0,8

Βουράκης Ιωσήφ

1,7

Καλογερογιάννης Αντώνης

1

Λευκό/Άκυρο

2,2

Αναποφάσιστος

18,3

Διαβάστε επίσης:

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.