Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά στην Κωνσταντινούπολη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρόεδρος Θεόδωρος Τσόντος με μέλη του Δ.Σ., φίλους και μέλη της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» πραγματοποίησαν στις 30 Μαρτίου την πρώτη τους εκδρομή στο εξωτερικό, επιλέγοντας ως προορισμό την Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την επίσκεψη - προσκύνημα στα μνημεία του Ελληνισμού.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην ιστορική μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή,  που το νερό της θεωρείται θαυματουργό. Το Μοναστήρι, ανακαινισμένο χάρη στις ενέργειες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, διαλαλεί στα πέρατα της Οικουμένης την ένδοξη ιστορία του Γένους μας.


Μετά το προσκύνημα πήραν όλοι το θαυματουργό αγίασμα και αφού περιηγήθηκαν στο προαύλιο της μονής, όπου βρίσκονται οι τάφοι πολλών Πατριαρχών και πέρασαν από το ελληνικό νεκροταφείο, που είναι κοντά στη μονή, έφυγαν συγκινημένοι.


Η αίγλη της Κωνσταντινούπολης γοήτευσε τους εκδρομείς που για 4 μέρες είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις.


Η επίσκεψη – προσκύνημα στο μεγαλοπρεπή ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, ένα από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα παγκοσμίως και από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνητρο για μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη από τους Έλληνες.




Από το 360 ως το 1453 ήταν ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης και από το 1934 ως σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.


Η μετάβαση στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ήταν εξ ίσου συγκινητική. Οι άδειοι χώροι που μάταια περιμένουν τους σπουδαστές και η σπουδαιότητα του χώρου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.




Αλλά και η Πρίγκηπος το μεγαλύτερο και το πιο πυκνοκατοικημένο από τα Πριγκηπονήσια άφησε ωραίες εντυπώσεις.


Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή Φανάρι, που έγινε την τελευταία ημέρα της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη, η παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και η συνάντηση και συζήτηση με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ήταν συγκλονιστική.


Τις τέσσερις ημέρες της διαμονής στην Κωνσταντινούπολη είχαν όλοι την ευκαιρία να δουν και άλλα αξιοθέατα, όπως τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού κ.α. και να κάνουν μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο.



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.




ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ