Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα καρύδας με…μύκητες στον Πειραιά‏

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνεχίζοντας τους συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα μας φορτίου με τροπικές καρύδες προέλευσης Ινδίας καθαρού βάρους 14.368 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 03-04-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στο χώρο του Ε΄ τελωνείου του Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή 898 πλαστικών σάκων με τροπικές καρύδες συνολικού καθαρού βάρους 14.368 κιλών.


Το συγκεκριμένο προϊόν δεν έφερε την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση επί της συσκευασίας και επιπλέον δεν πληρούσε τις ποιοτικές προδιαγραφές, καθώς παρουσίαζε εκτεταμένες μυκητιάσεις λόγω υπερβολικής υγρασίας και μεταφοράς του προϊόντος χωρίς ψύξη.


Μετά τα παραπάνω, το φορτίο με τις τροπικές καρύδες ή θα καταστραφεί εντός των επόμενων ημερών ή θα επιστραφεί εντός 60 ημερών στη χώρα προέλευσής του.


Οι έλεγχοι από τους ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα, ενόψει μάλιστα και των εορτών του Πάσχα, σε όλη την τροφική αλυσίδα και σε όλα τα σημεία πώλησης, προκειμένου να διατίθενται στην κατανάλωση ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.




ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ