Β. Μιχαλολιάκος: Το Δημοτικό Θέατρο θα λειτουργήσει έστω και μονομερώς


Άστραψε και βρόντηξε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με αφορμή τις καθυστερήσεις που προκύπτουν λόγω γραφειοκρατίας και έλλειψης αποφασιστικότητας των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Καναλιού 1, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες πρακτικές που πάνε πίσω τον αρχικό προγραμματισμό, αλλά που δεν είναι ικανές να ανακόψουν την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, έστω και μονομερώς από το Δήμο Πειραιά αν χρειαστεί.


Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πειραιά στο πειραϊκό ραδιοφωνικό σταθμό 90,4.


»Πολλοί λένε γιατί δεν λειτουργεί το Δημοτικό Θέατρο. Πολλοί λένε ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να το λειτουργήσει μονομερώς. Δεν κατάλαβα…Υπάρχουν Πειραιώτες που εννοούν το Δημοτικό Θέατρο να είναι Δημοτικό Θέατρο με αμφισβήτηση; Είναι Θέατρο του Δήμου Πειραιά. Ανήκει στον Πειραϊκό λαό.


Επικοινώνησα  λοιπόν με τρεις  ανθρώπους και αυτή τη βδομάδα. Πρώτος είναι ο Γιάννης Σγουρός, όπου ψήφισε την προγραμματική σύμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς όμως να βάλουν το ποσό με το οποίο θα συμμετέχουν. Την οικονομική τους συμμετοχή.  Κάνουν μεγάλο λάθος. Δεν έχω ανάγκη την παρουσία της Περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο, αν δεν έχουν τον «οβολό» τους. Μου λέει ο Γιάννης Σγουρός – φίλος κατά τα άλλα –  πάω Ρωσία θα επιστρέψω την Πέμπτη, την Παρασκευή θα συναντηθούμε. Εάν δεν πάρω τα 250 χιλιάρικα θα φύγουν από την προγραμματική σύμβαση. Θα ακυρώσω την προγραμματική σύμβαση. Και θα λειτουργήσω το Δημοτικό Θέατρο μονομερώς.

 

Επικοινώνησα  και με το φίλο μου, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και με το φίλο μου, τον Κώστα Τζαβάρα. Τους ρώτησα εάν μπορούν να δώσουν τα χρήματα, που είχαν υποσχεθεί και χωρίς την προγραμματική σύμβαση. Ασφαλώς μου απάντησαν. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε στην τελευταία γραφειοκρατική φάση για να παραδοθεί το Δημοτικό Θέατρο από τον εργολάβο στις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ας σημειωθεί, ότι όρισαν, μετά από δική μου πίεση την επιτροπή παραλαβής.  Μετά γίνεται σε εμάς διοικητική παράδοση. Είναι θέμα λοιπόν ολίγων ημερών για να έχουμε ξανά το Δημοτικό Θέατρο δικό μας. Εν τω μεταξύ πρέπει να έχει ανατεθεί η κατασκευή του κιγκλιδώματος, το οποίο θα προστατεύει τον προαύλιο χώρο από κακοποιήσεις. Επίσης πρέπει να φωτιστεί. Αμέσως μετά το παραλαμβάνουμε με μια μεγάλη γιορτή που θα γίνει, που θα είναι γιορτή του Πειραιά και του κόσμου του Πολιτισμού. Αλλά και να μην μας έδιναν τα χρήματα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Κώστας Τζαβάρας – λες και είναι δικά τους, με εντολή του Πρωθυπουργού τα δίνουν, με εντολή της κοινής λογικής τα δίνουν – πάλι θα το λειτουργούσαμε. Γιατί πήρα τρία εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Στυλιανίδη για λοιπές ανάγκες. Το Δημοτικό Θέατρο ανήκει στον Πειραϊκό λαό και στο Ελληνικό Πολιτισμό. Θα ξαναδώσει τη λάμψη του σε όλη την οικουμένη. Θα το συνδέσουμε και με την κρουαζιέρα.

 

Κάποιους πολύ φανατικούς ενόχλησε το γεγονός ότι παραχώρησα τον προαύλιο χώρο, πριν παραλάβουμε το Δημοτικό Θέατρο, στον Εμπορικό Σύλλογο, που μαστίζεται, για να κάνει μια επίδειξη. Έλεος! Δεν τους ενόχλησε η Χρυσή Αυγή που μόνο εμένα ενόχλησε; Αυτό τους ενοχλεί; Το Δημοτικό Θέατρο δεν θα γίνει γκέτο κάποιων δήθεν κουλτουριάρηδων. Και για να τιμήσω τον Ολυμπιακό θα δώσω το Δημοτικό Θέατρο. Και για να τιμήσω τα εκατό χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα  θα το δώσω.»