Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Το φιλοζωικό Σωματείο Πειραιά και το σημαντικό έργο του!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο και για τα αδέσποτα του Πειραιά. Το φιλοζωικό σωματείο της πόλης μας, μπορεί να μην διαθέτει τον χώρο, προκειμένου να φιλοξενεί τα τετράποδα, αλλά φροντίζει για τον εμβολιασμό τους και την σίτισή τους.


Η PiraeusPress επικοινώνησε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, με την κυρία Σοφία Χαλικιά,πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά.


Η κυρία Χαλικιά τόνισε αρχικά, πως μια τέτοια μέρα δεν μπορεί να αποκαλείται παγκόσμια.


«Μάλλον αφορά τις Μεσογειακές χώρες και τα αδέσποτα στους δρόμους τους.

Στις άλλες χώρες, το νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρό. Όταν γίνει μια σύλληψη ενός αδέσποτου, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος γι’ αυτό. Από την στιγμή που θα συλληφθεί, έχουν πάρει ήδη την απόφαση για ευθανασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Σωματείου στον Πειραιά και συνέχισε, προσθέτοντας:


«Στην χώρα μας οι νόμοι είναι καλύτεροι, όσον αφορά σε αυτό το θέμα. Πιο… ευαίσθητοι. Η στείρωση, φυσικά, είναι κάτι που επίσης αναλαμβάνουμε, προκειμένου μια γειτονιά να μη γεμίσει από αδέσποτα. Μην τα φοβάστε. Δείξτε τους αγάπη. Καμιά φορά, ξέρετε, προτιμούν ένα χάδι, παρά φαγητό».


Όσον αφορά τη νέα… μόδα απόρριψης και εγκατάλειψης, σημείωσε:


«Είναι ένα καινούριο φαινόμενο, όντως, που αρκετοί εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στο όνομα της κρίσης. Αν είναι έτσι να πετάξουμε στον δρόμο και τη μάνα μας, που της έκοψαν την σύνταξη. Ο άνθρωπος που αγαπά το ζώο του, θα του προσφέρει φαγητό από το δικό του πιάτο».


Τέλος, να αναφέρουμε πως το Σωματείο βοηθά συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια, «από τον κουμπαρά μας δίνουμε στον συνάνθρωπο, που επιθυμεί να συντηρήσει το κατοικίδιό του, αλλά αδυνατεί. Πολλές φορές μας έχουν ζητήσει βοήθεια και φυσικά την προσφέρουμε».


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.