Τέλος η ανεργία στον Πειραιά – Ανοίγουν οι 30.000 θέσεις εργασίας που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Γιάννης Μώραλης!


..του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Όπως αντιλαμβάνεστε εύκολα, ο τίτλος είναι σαφώς χιουμοριστικός, καθώς πλέον δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε την επικίνδυνη και ανεύθυνη επικοινωνιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, για την οποία μάλιστα – άκουσον άκουσον – έχει οριστεί και αρμόδιος Αντιδήμαρχος (ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τον τομέα της επικοινωνίας, αλλά δεν είναι της παρούσης).

Το »σημαντικό νέο» της ημέρας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά, είναι η συγκλονιστική υπογραφή ενός περίφημου συμφώνου συνεργασίας, το οποίο θα φέρει την ανάπτυξη στον Πειραιά.

Ως εκ τούτου, από σήμερα όλοι οι Πειραιώτες μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε ήσυχοι, καθώς η ανάπτυξη έφτασε και στον Πειραιά, οπότε και ανοίγει ο δρόμος για τις 30.000 νέες προσλήψεις που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραϊκό λαό!

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε εκ νέου, ότι για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικώς με τις 30.000 νέες θέσεις εργασίας, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο γραφείο του Δημάρχου Πειραιά στο τηλέφωνο 2132022790.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή του προαναφερόμενου συμφώνου και θα καταλάβετε:

Σύμφωνο  συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, στο Δημαρχείο Πειραιά.

Η συνεργασία των δύο φορέων αφορά στην ανάληψη κοινών δράσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού,  για την ανάδειξη του Πειραιά ως Επιχειρηματικού, Τουριστικού, Πολιτιστικού, Ναυτιλιακού και Εμπορικού Προορισμού Διεθνούς Αναγνωρισιμότητας και Εμβέλειας, με Ενεργειακή, Περιβαλλοντική και Κοινωνική Προστιθέμενη Αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της πόλης.

Σημειώνεται ότι το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της 26ης /6/2017.

Στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και η Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών κ. Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Δράσεις υποστήριξης για την ανάκτηση και αξιοποίηση της σχέσης της πόλης με το λιμάνι και τη θάλασσα.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ θα αναλάβει δράσεις υποστήριξης και ενίσχυσης της έρευνας και διαχείρισης γνώσης του Δήμου Πειραιά σε θέματα σχέσης πόλης-λιμένα, αστικών clusters, ενίσχυσης της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην περιοχή του Δήμου Πειραιά με έμφαση στη συνεργασία με την ΟΛΠ Α.Ε.  και άλλους φορείς σε θέματα κρουαζιέρας.

  1. Δράσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας μέσω παροχής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ θα αναλάβει δράσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών του Δήμου, στελεχών επιχειρήσεων της πόλης αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε επιχειρηματικούς τομείς, σε αντικείμενα σχετικά με τους στόχους των δύο μερών καθώς και δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων έρευνας.

  1. Δράσεις προώθησης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, κινητικότητας και αναζωογόνησης, καθώς και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος και της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ θα αναλάβει δράσεις που σχετίζονται με τη συμβουλευτική υποστήριξη του Δήμου Πειραιά για την επικαιροποίηση του χωρικού σχεδιασμού, για τον σχεδιασμό της φορτοεκφόρτωσης και τροφοδοσίας, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, καθώς και για την αντιμετώπιση υψηλών πυκνοτήτων.

  1. Δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης για την εισαγωγή έξυπνων «smart» υποδομών, υπηρεσιών και λύσεων.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ θα αναλάβει δράσεις που σχετίζονται με τη συμβουλευτική υποστήριξη του Δήμου Πειραιά για τη διεπαφή λιμανιού και πόλης, την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών υποστήριξης των διαδικασιών φορτοεκφόρτωσης και τροφοδοσίας, και γενικότερα την υποστήριξη της συμμετοχής του Δήμου Πειραιά σε προγράμματα “smart cities”.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών είναι μια σημαντική συνέργεια,  η οποία θεωρώ πως θα ενισχύσει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης σε όλα τα επίπεδα. Οι κοινές δράσεις που θα υλοποιηθούν, θα στηρίξουν σημαντικές πτυχές της αναπτυξιακής προοπτικής  του Δήμου, όπως είναι η σχέση πόλης-λιμανιού, η κρουαζιέρα, η επιχειρηματικότητα, η βιώσιμη αστική ανάπτυξη κ.α. Με δεδομένο το δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα και η πόλη, συνεργασίες που έχουν ως επίκεντρο την περαιτέρω αναβάθμιση της πόλης μας, είναι  εξαιρετικά ωφέλιμες. Ως Δήμος υλοποιούμε συνέργειες γιατί πιστεύουμε στη δυναμική τους».

O Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, δήλωσε: «Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, είναι ο μόνος κατεξοχήν ερευνητικός φορέας της Ελλάδος σε θέματα Μεταφορών κι εδώ και πολλά χρόνια εξειδικεύεται –μεταξύ άλλων- και σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών. Θεωρήσαμε λοιπόν υποχρέωσή μας σε αυτό το κομμάτι, να μεταφέρουμε το κέντρο βάρους της Πανευρωπαϊκής έρευνας που κάνουμε στον Πειραιά, γιατί ο Πειραιάς βέβαια είναι το κυριότερο λιμάνι της χώρας και μπορούμε να βοηθήσουμε όχι μόνο σε θέματα τεχνογνωσίας θαλασσίων μεταφορών, αλλά και σε θέματα διασύνδεσης του λιμανιού με την πόλη, όπου σίγουρα πολλά ακόμα έχουν να γίνουν. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που ξεκινάει μια νέα μέρα για τον Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το  Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Υπογράφουμε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με όλους τους φορείς,  έτσι ώστε η ισχυρότερη ομάδα της Ελλάδας σε θέματα έρευνας σε θαλάσσιες μεταφορές να έχει την έδρα της στον Πειραιά».