Δείτε τα επικίνδυνα νερά του Πειραιά – Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει συνεχείς ελέγχους!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Η Δημοτική Αρχή Μώραλη συνεχίζει τις ανούσιες διαρροές, ακολουθώντας πιστά το δόγμα της επικοινωνιακής πολιτικής άνευ ουσίας και περιεχομένου!

Για αρκετούς βέβαια, αυτή η τακτική αποτελεί μονόδρομο, καθώς αν δεν έχεις να επιδείξεις έργα ή έστω επιχειρήματα, καταφεύγεις στο μύθο!

Το ίδιο συνέβη και μετά την αποκάλυψη του Piraeuspress.gr για τα ακατάλληλα νερά της Πλατείας Αλεξάνδρας.

Η Δημοτική Αρχή Μώραλη και το επικοινωνιακό της επιτελείο που φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του, διέρρευσαν σε δυο φιλικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης (είναι τα μόνα που δέχονται να αναπαράγουν τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής) ότι όλες οι θάλασσες του Πειραιά είναι κατάλληλες πάνω κάτω!

Μόνο γέλιο και οργή βέβαια προκαλούν τέτοιες ειδήσεις στους Πειαριώτες που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά… Γιατί τους άλλους, που δε ζουν ή δεν εργάζονται (γενικώς) δεν τους απασχολεί και ιδιαίτερα.

Για να έχουν όλοι οι Πειραιώτες μια καθαρή εικόνα, πρέπει να διαβάσουν παρακάτω ποια νερά είναι ακατάλληλα, από αυτά που έχουν ελεγχθεί, γιατί υποθέτουμε ότι σε πολλά σημεία ο Δήμος Πειραιά δεν έχει προβεί σε ελέγχους όπως υποχρεούται και όπως τον καλέσαμε μετά την αποκάλυψή μας για την Πλατεία Αλεξάνδρας.

Συγκεκριμένα, η κολύμβηση απαγορεύεται:

1. Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων 
 
2. Σε όλη τη περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα
 
3. Σε όλη την περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου
 
4. Στα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μ. εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE
 
5. Στην περιοχή από το Β. άκρο Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας)
 
6. Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων
 
7. Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή οι τοπικές υγειονομικές αρχές προτείνουν την τοποθέτηση σχετικών σημάνσεων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: