ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΡΙΤΣΑ ΣΤΟ PP: Δεν εξέφρασα οργή για τη συνάντηση Μώραλη – Χρυσής Αυγής! (ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να ακούγεται περίεργος ο τίτλος, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινός!
 
Ο τ. σκληροπυρηνικός Υπουργός της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλε προσωπική επιστολή στον Εκδότη του Piraeuspress.gr, προκειμένου να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ το γεγονός ότι εξέφρασε σε στενό του κύκλο, οργή για το γεγονός ότι ο Γιάννης Μώραλης δέχθηκε να συναντηθεί με τους Χρυσαυγίτες Βουλευτές, τους οποίους και διαβεβαίωσε ότι δε θα λειτουργήσει κανένα μόνιμο hot spot Προσφύγων - Μεταναστών στον Πειραιά!
 
Αλήθεια, ο κ. Δρίτσας μήπως τηλεφώνησε στον Δήμαρχο Πειραιά δια να τον συγχαρεί κιόλας για αυτή τη συνάντηση;!
 
Οι δυο επιστολές του κ. Δρίτσα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους, τους οποίους θα διακρίνουν όλοι οι αναγνώστες!
 
1. Μιλά ξεκάθαρα για μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων στον Πειραιά... Εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι αυτό αποτελεί και βούληση του Πειραϊκού Λαού!
 
2. Χρησιμοποιεί ήπια γλώσσα για τους άλλοτε "εχθρούς" και "δολοφόνους" (έτσι τους αποκαλούσε εκείνος και το κόμμα του) της Χρυσής Αυγής.
 
3. Αδειάζει τον Γιάννη Μώραλη για το Προσφυγικό στον Πειραιά, μιας και ο Δήμαρχος Πειραιά διαβεβαίωσε τους Χρυσαυγίτες Βουλευτές ότι δεν υφίσταται θέμα μόνιμης εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών στον Πειραιά.
 
4. Διακρίνεται σαφώς πιο ήπιος λόγος στη δεύτερη επιστολή του κ. Δρίτσα, ύστερα από την απάντηση που έλαβε από τον Εκδότη του Piraeuspress.gr Σαράντο Ευσταθόπουλο, ο οποίος και εξέφραζε την απορία του για το άμεσο ενδιαφέρον διάψευσης ενός ρεπορτάζ από τον τ. Υπουργό!
 
5. Κατά την πρώτη επιστολή, διαφαίνεται ότι ο κ. Δρίτσας έχει λάβει λάθος πληροφόρηση για το ρεπορτάζ του PP, καθώς κάνει λόγο στην επιστολή του για "δημόσια δήλωσή του", ενώ στο ρεπορτάζ του PP αφορούσε σε πληροφορίες για δήλωσή του σε στενό κύκλο συνεργατών (μάλλον κάποιος βιάστηκε να του γράψει την απάντηση;).
 
Και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στις δυο παρακάτω προσωπικές επιστολές του κ. Δρίτσα προς τον κ. Ευσταθόπουλο, όπως επίσης και τις απαντήσεις του τελευταίου προς τον τ. Υπουργό.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1 (Θοδωρής Δρίτσας)

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2 (Θοδωρής Δρίτσας)

 

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 (Σαράντος Ευσταθόπουλος)
 

Χριστός Ανέστη!

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εάν διαβάσατε ο ίδιος το άρθρο, δεν αναφέρεται πουθενά σε δημόσια δήλωση ή τοποθέτησή σας.

Επειδή γνωρίζω προσωπικά ότι δίνετε μάχη για την ελευθερία του λόγου και του τύπου, ελπίζω αυτή η παρέμβασή σας να μην αποτελεί προσπάθεια λογοκρισίας του ρεπορτάζ του εγκυρότατου ενημερωτικού site του Πειραιά και ενός εκ των μεγαλύτερων ενημερωτικών sites της χώρας, που προσφάτως εντάχθηκε (από τα πρώτα) και στο Μητρώο On Line Media που θεσμοθέτησε ο κ. Παππάς.

Και ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω για ποιο λόγο βιαστήκατε τόσο να διαψεύσετε το ρεπορτάζ μας, είναι γεγονός ότι μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Εάν πιστεύετε ότι πρέπει τα ΜΜΕ να σταματήσουν τη δημοσίευση των ρεπορτάζ τους, υπό το φόβο της "επίπληξης" οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ να με ενημερώσετε.

Όσο για το θέμα της Χρυσής Αυγής, επίσης με εντύπωση βλεπω ότι στρογγυλεύετε ιδιαίτερα τον λόγο σας, σε σχέση με αυτόν που είχατε πριν λίγα χρόνια και την περίοδο της δολοφονίας Φύσσα.

Εάν δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω, είμαι βέβαιος ότι δε θα απαιτήσετε η λογοκρισία του ρεπορτάζ μας.

Αν πάλι επιθυμείτε να δημοσιοποιηθεί η επιστολή σας, σαφώς και θα το κάνουμε τηρώντας απόλυτα τη δεοντολογία, και τελικός κριτής όλων μας θα είναι ο Πειραιώτης αναγνώστης!

Ευχαριστώ

Σαράντος Ευσταθόπουλος
Εκδότης Piraeuspress.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 (Σαράντος Ευσταθόπουλος)
 

Καλησπέρα σας και πάλι κ. Υπουργέ,

Με τη δεύτερή σας ηλεκτρονική επιστολή είστε απόλυτα ξεκάθαρος και σας ευχαριστώ.

Χαίρομαι που δεν υπάρχει από μέρους σας καμιά διάθεση λογοκρισίας ή "επίπληξης", με αφορμή ένα απλό ρεπορτάζ και το τονίζετε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Θα δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των επιστολών σας, καθώς είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε, όπως και να μεταφέρουμε άμεσα και έγκυρα, κάθε φορά, το ρεπορτάζ που φτάνει στα χέρια μας.

Όπως πάντα λέω, κριτής όλων μας είναι ο Πειραϊκός λαός, ο οποίος αντιλαμβάνεται περισσότερα από αυτά που διαβάζει!

Με εκτίμηση,

Σαράντος Ευσταθόπουλος
Εκδότης Piraeuspress.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στον Πειραιά γιατί τους θέλει ο Πειραϊκός λαός! (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

ΟΡΓΗ ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑΛΗ: "Αφού συναποφασίζει με τους Χρυσαυγίτες θα μας βρει απέναντί του" !

Συνάντηση Μώραλη με Βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους Πρόσφυγες