ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΟΚ από τις δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη – «Το ΤΡΑΜ θα είναι έτοιμο…»


Μόνο σαν εφιάλτης θα μπορούσαν να ακουστούν στους Πειραιώτες οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, σχετικά με την πορεία των έργων του ΤΡΑΜ στον Πειραιά!
 
Κοινώς, το δούλεμα «πάει σύννεφο», καθώς μόλις πριν λίγους μήνες, μετά τα εκτενή ρεπορτάζ του Πειραιά για τον εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του ΤΡΑΜ, η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ διαβεβαίωνε ότι την Άνοιξη του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που τόσο πολύ μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια!
 
Και βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι το «μαρτύριο» θα τελειώσει στα τέλη του 2017!
 
Το Piraeuspress.gr ζητά εκ νέου άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προμειμένου να ελεγχθούν τα έργα και οι ημέρες της Διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που έχει οδηγήσει σε καταστροφή πλήθος επιχειρήσεων στον Πειραιά, λόγω των συνεπειών της δίχως προηγούμενου ασυνέπειας στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ!
 
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ:
 
Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και μεταξύ άλλων μίλησε και για τα έργα του τράμ, την ολοκλήρωση και παράδοση του εργου στον Πειραιά
 
 Συγκεκριμένα είπε:
 
«Είναι αλήθεια ότι τα χρονοδιαγράμματα της «Τραμ» συνήθως δεν πέφτουν μέσα. Βέβαια είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα διότι υπάρχουν τα αρχαία, τα μνημεία, υπάρχουν οι δυσκολίες των δικτύων. Είναι ένα σύνθετο έργο  και ελπίζω ότι μέχρι τον Μάιο, μέχρι τον Ιούνιο  το κέντρο της πόλης, σχεδόν , θα έχει απελευθερωθεί. Θα μείνει ένα κομμάτι για το φθινόπωρο που αφορά το τέρμα της Γεωργίου και Εθνικής Αντιστάσεως, το κομμάτι αυτό και ίσως η έξοδος στην Ομήρου  Σκυλίτση. Θεωρώ ότι έχουμε φάει τον γάιδαρο και μένει η ουρά. Θα τελειώσει αυτή η πραγματικά μεγάλη ταλαιπωρία και για τους κατοίκους, και για τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες. Τουλάχιστον η είσοδος της πόλης αυτή τη στιγμή, δηλαδή από την γέφυρα στο Καραϊσκάκη, την γέφυρα Παπανδρέου και η Μικράς Ασίας έχει απελευθερωθεί και άρα η είσοδος της πόλεως γίνεται πολύ πιο εύκολα απ’ ότι μέχρι πρότινος. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο έτος θα έχουμε την ολοκλήρωση του έργου που έχει ταλαιπωρήσει όλη την πόλη και από εκεί και πέρα να δούμε πως θα γίνει φυσικά και πως θα αλλάξει η πόλη με την λειτουργία του Τραμ. Και φυσικά το μεγάλο έργο που είναι το Μετρό που έχει χρονοδιάγραμμα το 2020.Αλλάζει όμως ο Πειραιάς, εγώ θα το επαναλαμβάνω σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μου και αλλάζει γιατί έχει όλες τις προδιαγραφές και όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται για να γίνει ένας αναπτυξιακός πόλος, όχι λόγω του δήμου ή του δημάρχου ή της δημοτικής αρχής, νομίζω είναι και εθνική επιλογή το κεντρικό λιμάνι, οι επενδύσεις που αρχίζουν και γίνονται στον Πειραιά θα αλλάξουν προς το καλύτερο και τη φυσιογνωμία της πόλεως το συντομότερο».
 
ΥΓ: Μάλλον έφτασε η ώρα να παρέμβει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ήταν και ο μόνος που είχε δημόσια πάρει θέση για το «δούλεμα» της Διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν επέλθει στο Μεγάλο Λιμάνι λόγω της ασυνέπειας και της ανικανότητας τους.