Βασίλης Μιχαλιάκος: Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το ρολόι του Πειραιά να χτυπήσει ξανά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ Βασίλης Μιχαλολιάκος για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο, ώστε να ξαναχτιστεί το συντομότερο το ιστορικό ρολόι της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά:


«Τονίζω με έμφαση, το πόσο πολύ πιστεύουμε στην ανάγκη να ανακατασκευαστεί το παλιό Ρολόι. Πιστεύω ότι μια πόλη πρέπει να συμμαζεύει το μέλλον της, έχοντας δεδομένη την πολιτιστική της ταυτότητα. Προπαντός όταν μιλάμε για μια πόλη στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως όταν μιλάμε για το εθνικό μας λιμάνι.

Το Δημοτικό Θέατρο αναντίρρητα είναι το πιο εμβληματικό κτίριο που διαθέτει η πόλη μας. Θεωρείται και είναι το καλύτερο από αρχιτεκτονικής άποψης θέατρο που έχει η Ευρώπη.

Το δεύτερο εμβληματικό κτίριο είναι το παλιό Ρολόι, το οποίο επειδή κατεδαφίστηκε το 1968,  κινδυνεύουμε να περιπέσουμε όλοι στην ήττα, να  αποδεχθούμε την ήττα. Εμείς δεν αποδεχόμαστε την ήττα, δίνουμε τη μάχη μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάει καλά.» 


Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε:


«Να ευχαριστήσω θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γιατί  κάλυψαν με επάρκεια το μεγάλο τόλμημα των μονοδρομήσεων που επιχειρήσαμε πριν από δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα οι αναμενόμενες αναστατώσεις από ένα τέτοιο μεγάλο έργο – υπενθυμίζω, ότι είναι η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έγινε σε πόλη της χώρας – να ελαχιστοποιηθούν. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, γιατί ξέρω ότι θα καλύψετε και τη δεύτερη φάση των μονοδρομήσεων που αρχίζει στις 16 Μαρτίου. Ελπίζουμε ότι φέτος θα γιορτάσουμε την Εθνεγερσία, την 25η Μαρτίου, έχοντας απαλλαγεί εντελώς από τις όποιες αλχημείες φέρνουν τέτοια μεγάλα καινούργια έργα.


Θα βιαστούν κάποιοι να πουν: «μα, σε συνθήκες οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας φτιάχνεις το παλιό Ρολόι;».


Απαντώ: Πρώτα κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να σκουπίσω τον Πειραιά να είναι καθαρός και ζούμε τον Πειραιά που έχει την καλύτερη καθαριότητα όσο μπορεί να πάει η μνήμη μας πίσω. Μαζί με την καθαριότητα είναι η κοινωνική πολιτική και ιδιαίτερα σε συνθήκες αυξανόμενης φτώχειας. Άρα, έχουμε διασφαλίσει: κανένα παιδάκι χωρίς Βρεφονηπιακό Σταθμό, κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο καθαρό και αξιοπρεπές φαγητό, κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς αξιοπρεπή στέγαση, κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς γιατρό και φάρμακα, κανένα παιδάκι χωρίς εμβόλια. Βεβαίως, έχουμε εντάξει σε εκτέλεση έργα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα μέγεθος που μοιάζει απίστευτο, αλλά το πετύχαμε και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες που «ωρίμασαν» τις μελέτες.

 

Σε Συνέντευξη Τύπου πριν από την 31η Μαρτίου, θα ανακοινώσουμε αυτά τα έργα για να αποφύγουμε τις πολλές παρενέργειες.


Αφού λοιπόν έχουμε όλα αυτά, τότε και με χρήματα που δεν θα είναι από το Δημοτικό μας Προϋπολογισμό, αλλά θα είναι από εκείνους που θέλουν να ζήσουν ξανά το όνειρο, που δεν αποδέχονται την ήττα, θα ξαναχτίσουμε το Ρολόι μας, το παλιό Ρολόι, το οποίο κακώς κατεδαφίστηκε. Όλοι συμφωνούμε ότι κακώς κατεδαφίστηκε, αλλά δεν συμφωνούμε όλοι  ότι κακώς το ξαναφτιάχνουμε.                

 

Την Παρασκευή, 14 Μαρτίου, στο Δημοτικό μας Θέατρο – είναι η συνεισφορά του Δημοτικού Θεάτρου για να ξαναχτιστεί το παλιό Ρολόι – ξεκινάμε μια Επιστημονική Ημερίδα, υψηλού επιπέδου,  με θέμα της έννοια του Χρόνου στην Αρχιτεκτονική, στην Ιστορία, στην Λογοτεχνία με ομιλητές αναγνωρισμένους ανθρώπους από τους παραπάνω χώρους.

 

Ο τίτλος της Ημερίδας μας θα είναι: «Του ρολογιού ο χρόνος θα ταξιδέψει πάλι στους δρόμους της θάλασσας».

 

Στόχος να ακούσουμε από τους γνώστες, από τους ειδικούς το πως θα ανακτήσουμε την  Ιστορική  Αρχιτεκτονική Ταυτότητα της πόλης μας.


Θέλω να τονίσω ακόμη, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο η χώρα που χρωστάει χρήματα σε συμμάχους και μη συμμάχους. Η Ελλάδα είναι κυρίως η χώρα που χαρακτηρίζεται από τον πολιτισμό, από την παιδεία,  από τη δημοκρατία από τους αγώνες για δημοκρατία, για εθνική ανεξαρτησία και για εδαφική ακεραιότητα.

Γι αυτό έχουμε πολύ πιο ισχυρούς δεσμευτικούς λόγους να ξαναφτιάξουμε το παλιό μας Ρολόι.


Δεν είμαστε μια χώρα που παράγει χρήμα, αλλά παράγουμε πολιτισμό και τις ώρες της κρίσης.

 

Την Παρασκευή λοιπόν, θα έχουμε μια πολύ σπουδαία συναυλία, μια πανδαισία θα έλεγα, ελληνικής μουσικής. Το εγγυώνται η λαϊκή ορχήστρα του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, αυτού που μας έκανε να τραγουδήσουμε όλοι οι Έλληνες στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών και  με τις μοναδικές φωνές της Φωτεινής Δάρρα και του Λάκη Χαλκιά.  


Τους ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή τους στο να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Θέλω να ελπίζω ότι η ανταπόκριση του κοινού, του Πειραϊκού λαού, αλλά και των υπολοίπων κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής, θα είναι τέτοια που θα μας υποχρεώσει να το επαναλάβουμε. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 30 ευρώ. Η τιμή είναι σημαντική για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης, αλλά σημαντικό είναι και το έργο.        


Να ευχαριστήσω τον κ. Νίκο Κοκλώνη που καλύπτει το κόστος της εκδήλωσης, τον κ. Γιάννη Καζανίδη σύμβουλο δημοσίων σχέσεων,  τον κ. Λάζαρο Καλογερόγιαννη που καλύπτει τα τυπογραφικά έξοδα, την κα Άννα Κάζαρη που καλύπτει τις ανθοκομικές ανάγκες και όλους τους εθελοντές σε αυτήν την προσπάθεια.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικός ο στόχος και είμαστε αισιόδοξοι ότι πριν συμπληρωθούν 12 μήνες από σήμερα, το Ρολόι θα ξαναχτυπά στη θέση που χτυπούσε.

 

Να ευχαριστήσω ακόμη, από τα βάθη της καρδιάς μου, τους μεγάλους ζωγράφους, οι οποίοι προσφέρουν έργα ζωγραφικής τους, για να τα δημοπρατήσουμε στο δείπνο που θα γίνει  το βράδυ, μετά τη συναυλία για 200 άτομα, όπου το εισιτήριο θα είναι 200 ευρώ. Αυτοί που θα έρθουν μπορούν να τα δώσουν  και ήρθε η ώρα να δώσουν.

Οι ζωγράφοι που προσφέρουν έργα είναι: ο Τέτσης, ο Μιχαλιτσιάνος, ο  Πολιτάκης, ο Μαντάς, αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μίχας.

 

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πω μια μεγάλη δράση που κάνουμε, που πιστεύουμε ότι έχει το στοιχείο της ποιότητας. Όχι να βγούμε στους δρόμους και να μοιράσουμε λουλούδια για τη Γιορτή της Γυναίκας. Έχουμε δράσεις που αφορούν την πρόληψη, δράσεις που τις οργανώνουμε ως Δήμος Πειραιά μαζί με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» και το καλύτερο ή ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης, το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά».

 

Στο Δημοτικό μας Θέατρο θα φιλοξενηθεί μια επίσης μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Ρίτσος απαγγέλει Ρίτσο». Έχουμε και την  προβολή ενός ηχοράματος του Σαράντου Σακελλάκου με θέμα: «Μάνη λουλούδι από πέτρα». »


Διαβάστε επίσης:

ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δείτε την ιστορία του σε 1'!

Η ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ημερίδα για το Ρολόι του Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

Η προσφορά γνωστού Πειραιώτη για την ανέγερση του Ιστορικού Ρολογιού

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Το ρολόι του Πειραιά ξαναζωντανεύει!

Η ROLEX σκέφτεται να ξαναφτιάξει το ρολόι του Πειραιά