Το ΚΕΠ Παλαιάς Κοκκινιάς λειτουργεί και πάλι κανονικά!


Ίσως ακόμα αρκετοί δημότες του Πειραιά αλλά και των γύρω Δήμων να μην το γνωρίζουν, όμως το ΚΕΠ Παλαιάς Κοκκινιάς λειτουργεί και πάλι κανονικότατα!

Το ΚΕΠ που για αρκετό καιρό παρέμεναν κλειστά επί της ουσίας, καθώς υπολειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια, απαξιώθηκαν πλήρως και πρακτικά δεν είχαν πλέον λόγο ύπαρξης!


Θυμόμαστε όλοι ότι η μόνη υπηρεσία που παρείχαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν το γνήσιο της υπογραφής… με αποτέλεσμα να υπονομευθεί στην πράξη η λειτουργία τους.


Έτσι, το πλήθος των Δημοτών που κατέφθανε στα ΚΕΠ Παλαιάς Κοκκινιάς για να εξυπηρετηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, αποφεύγοντας τις ουρές αναμονής διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών, έπαψε πλέον να εξυπηρετείται και διέγραψε από τη μνήμη του την ύπαρξη των εν λόγω ΚΕΠ.

Σημειωτέον ότι η θέση τους είναι κομβική, καθώς το σημείο αποτελεί σταυροδρόμι των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας-Ρέντη.


Το ΚΕΠ τα οποίο ιδρύθηκε επί δημαρχίας Χρήστου Αγραπίδη και με τη στενή συνεργασία του τότε Υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου, πέρασε στην πλήρη απαξίωση επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα και πήρεκαι πάλι ζωή εδώ και μερικούς μήνες ύστερα από ρητή εντολή του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου.


Πλέον 6 εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά είναι στη διάθεση του κοινού.

Η αλήθεια είναι ότι το σχήμα δεν είναι όσο λειτουργικό ήταν, καθώς το υποκατάστημα του ΚΕΠ Παλαιάς Κοκκινιάς δε λειτουργεί απογεύματα και Σάββατα. Όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι και αυτό θα ρυθμιστεί επ’ ωφελεία των Δημοτών.


Υπενθυμίζουμε ότι δίπλα ακριβώς από το ΚΕΠ Παλαιάς Κοκκινιάς στεγάζεται και το παράρτημα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και λειτουργεί σε εργάσιμες μέρες και ώρες.

Το ΚΕΠ Παλαιάς Κοκκινιάς βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Κωπαΐδος (2 δρόμους πάνω από τη λεωφόρο Θηβών), πάνω σε μια πολύ όμορφη πλατεία, την επονομαζόμενη πλατεία Θαύμα Παλαιάς Κοκκινιάς.