Oι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά έκοψαν την Πρωτοζρονιάτικη πίτα τους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την πατροπαράδοτη βασιλόπιττα, έκοψε σήμερα στον κινηματογράφο «Σινεάκ», ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά. 

Στο χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε  μεταξύ άλλων:


«Φίλες και φίλοι εργαζόμενοι, συμμαχητές και συμμαχήτριες - όπως σας λέω - είμαι πολύ υπερήφανος για το προσωπικό του Δήμου Πειραιά.

Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος και είναι υπερήφανος και ο Πειραϊκός λαός, γιατί σε αντίθεση με ό, τι λεγόταν ή ό, τι λέγεται ακόμη για άλλους τομείς του δημοσίου τομέα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά δουλεύουν με πάθος. Δουλεύουν πολλές  περισσότερες ώρες από όσες οι εργασιακές υποχρεώσεις προβλέπουν και όταν τα τελευταία χρόνια, όπως γνωρίζετε, αμείβονται με κάτω από το μισό από όσο αμείβονταν στο παρελθόν. Το κάνουν γιατί αγαπούν τον Πειραιά και το Δήμο. Γι΄ αυτό τα αποτελέσματα είναι εμφανή.


Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η εργασιακή σας ασφάλεια δεν απειλείται. Η δημοτική αρχή μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ασφαλώς, είναι η ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανένα ιδιωτικό τομέα να διεισδύσει στη δημοτική λειτουργία.


Σας ευχαριστώ λοιπόν, που κανείς σήμερα δεν μιλάει για τα σκουπίδια στον Πειραιά, κανείς σοβαρός τουλάχιστον.

Σας ευχαριστώ γιατί καμία οικογένεια του Πειραιά δεν έμεινε χωρίς το παιδάκι της να μπορεί να έχει μια θέση σε Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Σας ευχαριστώ γιατί κανείς συνάνθρωπός μας στον Πειραιά, δεν έμεινε χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Η  συμβολή της Εκκλησίας ασφαλώς είναι ανεκτίμητη.

Σας ευχαριστώ γιατί μαζί προσπαθήσαμε και λειτουργεί το Δημοτικό μας Θέατρο.

Σας ευχαριστώ για όλες τις παιδικές χαρές που κατασκευάσαμε, για όλους τους χώρους που διαμορφώσαμε, για όλα τα έργα που προγραμματίσαμε.

Σας ευχαριστώ γιατί όλοι μαζί θα εργαστούμε να χτυπήσει και το Παλιό Ρολόι του Πειραιά στην ώρα του. Ναι, είναι αλήθεια, το Παλιό Ρολόι θα το ξαναφτιάξουμε στη θέση του, ώστε να μην λείπει τίποτα από τον καλό Πειραιά της καρδιάς μας.

Να γιορτάσουμε μαζί και τα Κούλουμα και την Καθαρή Δευτέρα στους χώρους του Πειραιά που έχουν αναπλαστεί και είναι πανέμορφοι.

Να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου Καλή Χρονιά, με Υγεία για εσάς, τα μέλη της οικογένειάς σας και τα παιδιά σας».               

 

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Ν. Καπογιάννης.

 

Στην εκδήλωση, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά ψυχαγώγησε τους εργαζόμενους.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:


O Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης. Οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Θ. Δρίτσας, Π. Μελάς.  Ο επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π.  Κουβάτσος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης.

Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου,  κ. Β. Κυριαζής.

Οι Αντιδήμαρχοι: κα Ευαγ. Σαρρή, κ.κ. Αν. Κάρλες, Ευστ. Κωνσταντούζος, Γρ. Καψοκόλης, Π. Ζερβουλάκος. Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Π. Καλαγιά και ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Κ. Μανωλάκος.

Οι  εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Πουλικαράκος, Ι. Αγγελόπουλος, Ι. Παππάς. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Κ. Λαουλάκου, κ. Ι. Μελάς, κ. Κ. Σιγαλάκος, κ. Χρ. Βουγιουκλάκης, κα Ε. Παντελάκη, κα Μ. Σταθάκη, κ. Ι. Βουράκης και κα Ζ. Ρούσσου.

Διαμερισματικοί Σύμβουλοι και εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά.