Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της


Με μεγάλη συμμετοχή Μανιατισσών, Μανιατών και φίλων της Μάνης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης, το Σάββατο (15/2/14), το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, στον Πειραιά.

Η πρόεδρος της Π.Ε.Γ.Μ. κα Νόρα Μιχαλολιάκου, στο χαιρετισμό της, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Εκ μέρους του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης θα ήθελα καταρχήν να ευχηθώ σε εσάς και τις οικογένειες σας χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 
Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία. Συνδεόμαστε με αυτήν την γειτονιά του Πειραιά, παίρνουμε δύναμη από την Αγία Σοφία. Για εμάς η σημερινή εκδήλωση δεν είναι κοσμική.
Θέλαμε η εκκλησία, όπως άλλωστε είθισται κατά την παράδοση, να ευλογήσει την βασιλόπιτα της Ένωσης μας στο χώρο της, σε μια ταπεινή, αλλά περήφανη γειτονιά του Πειραιά, όπου κατοικούν πολλοί συμπατριώτες μας.
Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης ιδρύθηκε το 1998, συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια και εκπροσωπείται από γυναίκες υπερήφανες για την καταγωγή τους, αλλά και με εσωτερική ανάγκη να αποδειχτούμε άξιες Μανιάτισσες, στην πράξη. Εμείς, οι σύγχρονες Μανιάτισσες που κατοικούμε μακριά από τα πάτρια εδάφη, έχουμε ως πρότυπο τις γιαγιάδες μας, οι οποίες πρωταγωνιστούσαν στην μικρή κοινωνία της αδούλωτης Μάνης. Εργαζόντουσαν σκληρά νυχθημερόν για την επιβίωση της οικογένειας τους, αλλά και όταν χρειάστηκε συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προάσπιση της Πατρίδας.
Πριν δύο χρόνια ως νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, δεσμευτήκαμε να εργαστούμε με προσήλωση και δημιουργική διάθεση για να αναδείξουμε τον τόπο καταγωγής μας, αλλά και να συνεισφέρουμε στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Τις χρονιές που πέρασαν σχεδιάσαμε κι υλοποιήσαμε δράσεις οι οποίες προήγαγαν την ιστορία, τις ομορφιές, τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της Μάνης.»