Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Στόχος είναι να θεωρηθεί η παρέκκλιση κανονικότητα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την κατηγορηματική αντίθεσή του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και στην τεκνοθεσία, που όπως είπε έχει στόχο «να θεωρηθεί η παρέκκλιση ως κανονικότητα», επανέλαβε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που αμφισβήτησε και την ύπαρξη της ομοφυλοφιλίας.

«Δεν υπάρχει πραγματική ομοφυλοφιλία, είναι μία ηθοποιία», τόνισε ο Μητροπολίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας τοποθετείται σε στρεβλή βάση. Δεν μπορεί να είναι ανθρώπινο δικαίωμα κάτι που δεν συνάπτεται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύση. Η ανθρώπινη φύση ούτε μορφολογία, ούτε φυσιολογία έχει που να παραπέμπει σε μία τέτοια συμπεριφορά», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πειραιώς Σεραφείμ υποστήριξε ότι «η ομοφυλοφιλία είναι μία παρέκκλιση από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που είναι κάτι ιερό. Δεν υπάρχει πραγματική ομοφυλοφιλία, είναι μία ηθοποιία. Τα πρόσωπα αυτά μετέρχονται το έτερο φύλο. Δεν είναι δυνατόν μία έννομη τάξη να έρθει και να περιβάλλει με κύρος, όπως ο γάμος που είναι η διαδικασία για το πρωταρχικό κύτταρο της ζωής που είναι η οικογένεια, αυτή την παρέκκλιση».

«Για εμάς η ομοφυλοφιλία είναι μία μεγάλη αμαρτία. Είναι μία παράχρηση του ανθρώπινου σώματος που εμπεριέχει τρομακτικές ασθένειες, όπως καρκίνο και θάνατο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε: «Η τεκνοθεσία είναι αναπόδραστη συνέπεια του να κανονικοποιηθεί η ομοφυλοφιλία ως γάμος. Στόχευση είναι να θεωρηθεί η παρέκκλιση ως κανονικότητα».