Η Αγγελική Φράγκου μας συστήνει την Μπάμπουσκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιμέλεια συνέντευξης: Δήμητρα Τσιαούση

Η Αγγελική Φράγκου γεμίζει κάθε Κυριακή το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παιδικά χαμόγελα, χάρη στην Μπάμπουσκα, τη παιδική παράσταση βασισμένη στο κείμενο της αγαπημένης μας παραμυθούς Ξένιας Καλογεροπούλου! Την συναντήσαμε, λοιπόν, και ετοιμάσαμε μια χριστουγεννιάτικη συνέντευξη…

Η Μπάμπουσκα ακολουθεί το αστέρι προς έναν προορισμό που δεν γνωρίζει. Ποιο συμβολισμό/μήνυμα κρύβει αυτή η κίνηση?

Θεωρώ πως ο συμβολισμός που κρύβει αυτή η κίνηση είναι η αναζήτηση της περιπέτειας, η εξερεύνηση του άγνωστου, η ανάγκη για αλλαγή και η αναζήτηση μιας νέας πορείας.

Η Μπάμπουσκα ακολουθώντας το αστέρι προς έναν προορισμό που δεν γνωρίζει, ξεκινά ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία και την προσφορά. Αυτή η κίνηση συμβολίζει την πίστη και την ελπίδα να προχωράς μπροστά ακόμα και όταν δεν υπάρχει απόλυτη σαφήνεια του τι ακριβώς θα συμβεί.

Η Μπάμπουσκα ακολουθώντας το αστέρι, βρίσκει την αποστολή της η οποία αποκαλύπτεται επι σκηνής.

Η γενναιοδωρία τους και η αυθεντικότητα τους σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Έχεις τεράστια εμπειρία στις θεατρικές παραγωγές για παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Για ποια συνεργασία σου νιώθεις ιδιαίτερα τυχερή?

Αισθάνομαι ιδιαιτέρως τυχερή για τη συνεργασία με την Κα Καλογεροπούλου. Η κα Καλογεροπούλου είναι μάθημα για όλους μας. Από εκείνη μάθαμε πως να είμαστε καλοί θεατές και από εκείνη μάθαμε το θέατρο για παιδιά. Είναι μεγάλο δώρο η συνεργασία μαζί της. Είναι τιμή και χαρά.

 

Είσαι δοσμένη στο θέατρο για παιδιά?

Η αλήθεια είναι πως έχω μεγάλη αγάπη για αυτή τη δουλειά και την έχω επιλέξει συνειδητά. Το να επικοινωνείς με τα παιδιά είναι μοναδική εμπειρία και σου προκαλεί δυνατές συγκινήσεις. Η γενναιοδωρία τους και η αυθεντικότητα τους σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Οι γιαγιάδες μετουσιώνουν όλη τη σοφία του κόσμου?

Οι γιαγιάδες φέρνουν μια βαθιά σοφία που προέρχεται από την εμπειρία της ζωή τους.  Η ηλικία και οι εμπειρίες τους προσφέρουν μια ξεχωριστή οπτική για τη ζωή.

Η εμπειρία, η ζεστασιά και το ανοιχτό πνεύμα καθιστούν τις γιαγιάδες έναν κόσμο σοφίας.

 

Πες μας έναν λόγο για τον οποίο είσαι περήφανη για αυτήν την παράσταση.

Είμαι περήφανη για τους συνεργάτες μου. Η ομαδικότητα και η συνεργασία χαρακτηρίζουν αυτή την παράσταση. Κάθε συντελεστής που συμμετέχει στην παράσταση έχει αφιερώσει το χρόνο και την ενέργεια του και έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να δημιουργήσουμε ένα θέαμα γεμάτο αγάπη, ζωντάνια και συναισθήματα για τα παιδιά.

Το να δίνεις και να λαμβάνεις δώρα τα Χριστούγεννα είναι μια έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Έχεις ακολουθήσει πιστά το ομότιτλο βιβλίο?

Ναι, έχουμε ακολουθήσει το βιβλίο. Προσεγγίσαμε το κείμενο της Κας Καλογεροπούλου με σεβασμό και αγάπη. Δουλέψαμε την παράσταση με τα υλικά της ζεστασιάς, της χαράς και της συγκίνησης.

 

Μίλησέ μας για τα αγαπημένα σου Χριστούγεννα?

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που αγαπώ πολύ! Τα αγαπημένα μου Χριστούγεννα περιλαμβάνουν το να βρίσκομαι με την οικογένεια μου να γιορτάζουμε μαζί και να μοιραζόμαστε την αγάπη. Ακόμα το να στολίζουμε το σπίτι ακούγοντας Χριστουγεννιάτικη μουσική είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ. Όμως αυτό που ξεχωρίζω τα Χριστούγεννα είναι η μαγεία των δώρων. Το να δίνεις και να λαμβάνεις δώρα τα Χριστούγεννα είναι μια έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Ποια ευχή θα κάνεις φέτος για τα παιδιά?

Η ευχή μου για τα παιδιά φέτος είναι να έχουν υγεία, ειρήνη και ασφάλεια. ‘Έπειτα εύχομαι να μπορούν να εκφράζουν τον εαυτό τους, να ανακαλύπτουν  τις ικανότητες τους και να καλλιεργούν τη δημιουργικότητα τους. Τέλος να έχουν ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά προς τη ζωή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΔΩ.